26. februar 2020
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Til kamp for klimaet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Til kamp for klimaet
Furesø - 15. marts 2019 kl. 15:11
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Vi strejker for en klimalov. Vi strejker ikke for sjov«. »Vi strejker for en klimalov. Vi strejker ikke for sjov«. »Vi strejker for en klimalov. Vi strejker ikke for sjov«

arrow Læs også: Billedserie: Gymnasieelever strejkede for klimaet

Slagordene druknede lidt i trafikstøjen ved indkørslen til Søndersøskolen, men de morgentrætte bilister tog pænt imod de klimastrejkende børns initiativ og dyttede anerkendende, mens TV2s kamerahold forevigede de godt 30 børn, som skuttede sig i regnvejret.

Senere på dagen sluttede de sig til kampfæller fra hele landet på pladsen foran Christiansborg. 10.000 forventes at gå i 16-årige Greta Thunbergs fodspor og forlange en fremtid.

På Søndersøskolen er strejken organiseret af Sylvester Spangenberg.

- Jeg hørte om klimaproblemerne og satte mig grundigt ind i problematikken, fortæller Sylvester Spangenberg. Næste skridt var at få vennerne med på idéen.

- Jeg fik lov at tale om det ved årgangsmødet på Sønderskolen. Jeg talte i ti minutter, og det lykkedes mig at rekruttere de her 30 skønne mennesker, siger Sylvester og peger op på flokken af klimastrejkende skoleelever.

Med på turen til København var to forældre, og netop forældrene spiller også en rolle i forhold til skolen. Det forklarer konstitueret skoleder Gitte Meinert.

- Vi kan selvfølgelig godt lide, at der er nogle unge mennesker, der tager stilling til klimaet. Men vi har planlagt efter, at eleverne er her. Klimastrejken er ikke en skoleaktivitet. Men så længe forældrene orienterer skolen om deres børns fravær, registreres det som lovligt fravær. Det er forældrenes valg, at deres børn bliver hjemme fra skole, siger Gitte Meinert.

arrow Også Korsør-elever del af klimakamp
15. marts 2019 kl. 16:12 Opdateret: kl. 16:12
arrow Klar til klima-demo
15. marts 2019 kl. 14:51 Opdateret: kl. 14:51
arrow Unge demonstranter vil vide hvad de kan gøre for klimaet
15. marts 2019 kl. 13:57 Opdateret: kl. 13:58