6. december 2020
Skraldestrejken i sidste uge fik blandt andet Farum Midtpunkt til at stille ekstra containere frem til affald. Foto: Jens Berg Thomsen
Skraldestrejken i sidste uge fik blandt andet Farum Midtpunkt til at stille ekstra containere frem til affald. Foto: Jens Berg Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Strejke standsede affaldsindsamling midlertidigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Strejke standsede affaldsindsamling midlertidigt

Ekstra containere sat frem i Farum Midtpunkt på grund af skraldemandssstrejke

Furesø - 17. november 2020 kl. 14:52
Af Jens Berg Thomsen

En arbejdskonflikt mellem renovatører og ledelse i firmaet Remondis har betydet, at affaldsindsamling i blandt andet Farum Midtpunkt stod stille i et par dage i sidste uge. Konflikten blev dog løst torsdag, og affaldsindsamlingen gik i gang igen, oplyser Vestforbrænding til Furesø Avis.

Remondis er underleverandør til Vestforbrænding, og hele Furesø Kommune har været berørt af strejken. Det landsdækkende firma Remondis meddeler via sin hjemmeside også, at arbejdet er gået i gang igen.

"Alle er nu igen er i færd med at indsamle affald over hele landet og samtidig også er i fuld gang med at indhente det forsømte så hurtigt som muligt. Vi beklager meget den ekstraordinære situation - både overfor berørte medarbejdere, kunder, borgere og kommuner," skrev Remondis fredag den 13. november på sin hjemmeside.

Ifølge arbejderen.dk ville affaldsfirmaet i første omgang ikke anerkende et valg til tillidsmand. Senere anerkendte Remondis dog valget, men vil have det afprøvet i en voldgiftssag. De 100 skraldemænd gik tilbage på arbejde. Strejken nåede ifølge arbejderen.dk at få indflydelse på stort set hele Sjælland og en enkelt nordjysk kommune.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?