24. februar 2020
Udvidelsen af Farum Bytorv har været 12 år undervejs, og er endnu ikke helt i mål. NU skal DADES lukke de sidste aftaler med erhvervslokaler, inden projektet kan sættes i gang.
Udvidelsen af Farum Bytorv har været 12 år undervejs, og er endnu ikke helt i mål. NU skal DADES lukke de sidste aftaler med erhvervslokaler, inden projektet kan sættes i gang.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stort skridt på vejen mod udvidelse af Farum Bytorv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stort skridt på vejen mod udvidelse af Farum Bytorv
Furesø - 29. november 2019 kl. 06:13
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det har taget 12 år. Undervejs har Furesø Kommune fået et par hak i tuden. Frustrationerne har været til at tage og føle på. Men onsdag aften kom forløsningen med vedtagelsen af en ny lokalplan, som giver ejeren af Farum Bytorv mulighed for at udvide med op til 15 nye butikker og 120 nye boliger.

Beslutningen sikrer, at bytorvet kan udvides med 5.750 kvadratmeter centerbebyggelse inkl. gangareal og cirka 6.600 kvadratmeter boliger.

- Det er en god dag for Furesø, at plangrundlaget for udvidelsen af Farum Bytorv nu er på plads, siger formand for Udvalg for byudvikling og bolig, Egil Hulgaard (K) og fortsætter:

- Vi er et skridt videre i forhold til udviklingen af Bytorvet, som en markedsplads, der henvender sig til mange flere og tiltrækker endnu flere kunder fra hele Furesø og resten af Nordsjælland. Der skal nok blive rift om de nye boliger, der kommer til at ligge centralt i Farum, tæt på stationen og handelsliv. Mange borgere og handelslivet har taget rigtig godt imod udvidelsen af bytorvet, siger Egil Hulgaard.

Det første byggeri vil være det nye parkeringshus ud til Paltholmvej, og derefter følger udvidelsen med butikker og boliger. Men det kommer til at vare lidt endnu. For nu skal DADES finde de sidste lejere.

- Vi arbejder efter planen. Vi skal have den overordnede udlejning med erhvervskunderne på plads. Inden vi sætter projektet i gang, skal vi have lejekontrakter på 80 procent af arealerne. Det mål har vi ikke nået endnu, men vi er godt på vej. Vi regner med at nå i mål i den kommende periode. Først på det tidspunkt kan vi træffe endelig beslutning om igangsætning, siger administrerende direktør i DADES, Boris Nørgaard Kjeldsen.

Hele projektet hænger sammen. Der kommer altså ikke boligbyggeri, selvom det skulle falde til jorden med erhvervslejemålene.

- Vi igangsætter ikke boligprojektet af sig selv. Boligprojektet er betinget af, at vi også får den erhvervsmæssige dækning på plads, forsikrer Boris Nørgaard Kjeldsen.

mikkel