2. august 2021
Storeflyvedag 2021 bliver til noget, men flyene bliver i luften over Flyvestation Værløse. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Storeflyvedag 2021 bliver til noget, men flyene bliver i luften over Flyvestation Værløse. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Storeflyvedag kommer i coronavenlig udgave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Storeflyvedag kommer i coronavenlig udgave
Furesø - 22. juli 2021 kl. 10:50
Af Mikkel Kjølby

Lørdag den 28. august klokken 13 til 15 vækkes Flyvestation Værløses fortid som aktiv militærbase for en stund til live igen.

Arrangøreren af Storeflyvedag, Mikael Boutrup, måtte aflyse det populære arrangement i 2019 og 2020, og har også været bekymret for om dette års event kunne komme op at flyve, men nu har han fundet løsningen.

- Storeflyvedag 2021 bliver et coronavenligt arrangement. Vi samler ikke store grupper mennesker, men opfordrer i stedet til, at familier og venner tager et tæppe med og placerer sig i græsset på Flyvestation Værløse og nyde synet af de mange forskellige typer fly, som vil passere forbi, fortæller Mikael Boutrup.

Storeflyvedag er Mikael Boutrups hjertebarn. Han voksede selv op i nærheden af Flyvestation Værløse og nød synet af flyene. Ikke mindst ved forsvarets store Air Shows, som tiltrak op mod 100.000 tilskuere.

Flyvestation Værløse lukkede som operativ base i 2004. I 2015 tog Mikael affære og stiftede Storeflyvedag. Arrangementet voksede år for år og i 2017 dukkede 25.000 tilskuere op. Sæsonen var lige så stor året efter, men i 2019 kolliedere Storeflyvedag med Roskilde Airshow og blev afflyst af mangel på fly og piloter. Året efter skulle den have hele armen, men så blev landet ramt af coronavirussen, og Mikael Boutrup måtte igen aflyse det store arrangement.

Klog af skade
Ganske vist er de fleste corona-restriktioner udfaset, men i baggrunden lurer delta-varianten, og Mikael Boutrup er forlængst blevet klog af skade.

- For at sikre os at arrangementet kan gennemføres, kan man ikke klappe et fly på landjorden i dette års Storeflyvedag. Der bliver derfor også gratis entre til flyopvisningen, siger Mikael Boutrup.

Det bliver dog muligt at købe øl og vand fra en stander ved Hangar 2, som holder åbent hus i forbindelse med Storeflyvedag. Her kan man se en række udstillede flytyper og få en snak med ildsjælene bag det arbejdende museumsværksted.

Men fokus bliver på flyene i luften. Mikael Boutrup er i fuld gang med at lukke aftaler med piloterne.

Opvisninggsholdet RVator fra Roskilde kommer forbi. De laver formationsflyvning i selvbyggede kunstflyvningsfly fra USA. Der kommer også svævefly, ultralette fly, gyrokopter og en række historiske fly.

- Vi er også i dialog med forsvaret om en overflyvning af F16 i forbindelse med afvisningsberedskabet samt et besøg af en af forsvaret EH 101 redningshelikoptere, fortæller Mikael Boutrup.

Eftersom flyene ikke lander på Flyvestation Værløse, vil flyopvisningen blive koordineret af Kontroltårnet ved Roskilde Lufthavn.

mikkel

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?