25. september 2020
Dette års Store Flyvedag finder sted den 22. august, og vil markere 80 året for det tyske angreb på Flyvestation Værløse. Arkivfoto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Dette års Store Flyvedag finder sted den 22. august, og vil markere 80 året for det tyske angreb på Flyvestation Værløse. Arkivfoto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Store Flyvedag markerer 9. april

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Store Flyvedag markerer 9. april
Furesø - 13. januar 2020 kl. 05:12
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Løjtnanterne Godtfredsen og Brodersen var netop lettet i et rekogniseringsfly, da bølgen af tyske fly skyllede ind over Flyvestation Værløse, hvor de danske fly stod på rad og række og blev bombet til pindebrænde. I luften over Værløse indhentede de hurtige tyske jagere det lille danske fly, som blev ramt af maskingeværsalver og styrtede ned. De to unge piloter omkom.

Godtfredsen og Brodersen fik efter krigen et mindesmærke, som er placeret i haven foran den tidligere administrationsbygning i Nordlejren på Laanshøj. Nu bliver såvel løjtnanterne som selve dagen for den tyske besættelse markeret af Store Flyvedag.

- Vi kommer til at lave en begivenhed den 9. april, men også en eller anden form for markering af 80 året for de tyske angreb på Flyvestation Værløse ved dette års airshow, siger Mikael Boutrup, stifter af Store Flyvedag.

Furesø Kommune har rettet henvendelse til Furesø Museer og Store Flyvedag for at få markeret det tyske angreb på Flyvestation Værløse. Det kommer til at ske i et samarbejde mellem museumsleder Cathrine Kyø Hermansen og Mikael Boutrup.

- Cathrine har den historiske vinkel på det, hvor mit speciale er flyene, forklarer Mikael Boutrup. Furesø Kommune kommer med et økonomisk bidrag, men det er ikke stort nok til at levere den helt store plan, som nyligt afdøde Alf Blume havde formuleret med besøg af en stribe historiske fly.

- Det bliver for dyrt med Alf Blumes plan, men det skal nok blive festligt alligevel, siger Mikael Boutrup.

Mikael Boutrup har arrangeret Store Flyvedag fem gange. Med årene er begivenheden vokset sig stor. I 2017 og 2018 var der mellem 20 og 25.000 besøgende. Fremover arrangeres Store Flyvedag hvert andet år.

Dette års Store Flyvedag finder sted den 22. august.

mikkel

Har debatten om sexisme taget overhånd?