21. november 2017
Syvstjerneskolens Mette Frederiksen har sat sit store præg på folkeskolens udvikling og blev i sidste uge hædret med Stinusprisen ved lærerforeningens kongres. Foto: Mikkel Kjølby
Syvstjerneskolens Mette Frederiksen har sat sit store præg på folkeskolens udvikling og blev i sidste uge hædret med Stinusprisen ved lærerforeningens kongres. Foto: Mikkel Kjølby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor pris og hæder til lokal lærer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor pris og hæder til lokal lærer
Furesø - 17. oktober 2017 kl. 14:44
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ude på Syvstjerneskolen i Værløse finder man en skolelærer, som har formået at sætte sit præg på udviklingen af den danske folkeskole.

Mette Frederiksen er navnet. Hun har været skolelærer i 21 år. Siden 2000 har hun arbejdet på Syvstjerneskolen, hvor hun fandt roen til at udvikle sig fagligt.

I sidste uges kongres i Danmarks Lærerforening fik Mette Frederiksen tildelt Stinusprisen for sit engagement i debatten om skolereformen.

Måske meget passende startede det hele under regeringens lockout af skolelærerne. Mette Frederiksen tog en pædagogisk diplomuddannelse og supplerede med en meningsdanneruddannelse, mens det værste postyr om skolereformen stod på

- Jeg begyndte at holde foredrag i 2015. Det startede lokalt, da jeg blev bedt om at komme med et oplæg til det udvalg, der skulle implementere reformen i Furesø Kommune, siger Mette Frederiksen til Frederiksborg Amts Avis.

Lige siden er det gået slag i slag med foredrag for lokale lærerkredse. Undervisningsminister Merete Riisager (LA) har hun også fået i tale.

Mette Frederiksens anke mod skolereformen er det store fokus på målstyring af enkelte læringsemner. I stedet har hun fundet på en modbegreb: formålsstyring.

- Målstyring betyder at eleverne får en meget snæver faglighed, forklarer Mette Frederiksen, som til sin store tilfredshed ser at de fælles mål for folkeskolen nu bliver vejledende. Det er et skridt på vejen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk