4. april 2020
Forfatteren Dorrit Willumsen lægger vejen forbi Farum Bibliotek.
Forfatteren Dorrit Willumsen lægger vejen forbi Farum Bibliotek.
Foto: Morten Holtum
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor forfatter gæster Farum Bibliotek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor forfatter gæster Farum Bibliotek
Furesø - 22. februar 2020 kl. 20:40
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

FARUM: Torsdag den 5. marts klokken 19 kan man møde forfatteren Dorrit Willumsen på Farum Bibliotek.

Dorrit Willumsen har siden 1965 været en vægtig stemme i dansk litteratur, hvor hun gennem de mange år har opbygget et stort og dedikeret læserpublikum. I efteråret 2019 udgav hun romanen 'Løg trækker tårer', der handler om at opdage, at man befinder sig et sted i sit liv, hvor man slet ikke har lyst til at være. Hovedpersonen er den 74-årige Wendy, som slet ikke hedder Wendy, men som på sin 74-års fødselsdag får nok af sit sit triste liv og forlader mand og hus. Sammen med sin ulvepels flytter hun i al hemmelighed ind i skunken i en tom lejlighed. Hendes vemodige griben efter lykke foregår som i en drøm, mens Wendy selv svæver ned i supermarkedet efter lydløse bananer, hun kan spise i fred i sin skunk.

- Dorrit Willumsen skriver elegante noveller og romaner i den modernistiske tradition, ofte med en absurd tone. Det er først og fremmest kvinder, hun skildrer; kvinders psykiske isolation, ensomhed og længsel efter anerkendelse i et mandsdomineret samfund, fortæller bibliotekar Helle Winther Olsen.

Willumsen fik sit læsergennembrud i 1983 med den historiske romanbiografi "Marie" om virkelighedens Madame Tussaud, ligesom romanen "Bang" om Herman Bang fra 1997 også nåede mange læsere.

Hendes forfatterskab er markant og betydningsfuldt og gennem årene belønnet med fornemme priser - bl.a. Nordisk Råds Litteraturpris i 1997 og Holbergmedaljen i 2015.

- Vi ser frem til at få besøg af Dorrit Willumsen, som er en sjælden gæst på bibliotekerne. Hun vil fortælle om og læse op fra sin nyeste roman, men mon ikke også hun trækker nogle linjer til sit store forfatterskab, fortæller bibliotekar Kirstine Hagen Thomasen.

Hvis du vil med, køber du billet på furbib.dk