21. september 2020
Stationsbygningerne blev opført i slutningen af 1970´erne, da S-toget blev ført helt til Farum.
gallery icon

Se billedserie

Stationsbygningerne blev opført i slutningen af 1970´erne, da S-toget blev ført helt til Farum.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stationsbygninger skal rives ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stationsbygninger skal rives ned
Furesø - 06. september 2019 kl. 06:59
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et af de mest hårdnakkede rygter i Værløse har nu fået ben at gå på. Stationsbygningerne, som med årene har udviklet sig til en øjebæ, skal rives ned.

- Bygningerne skal rives ned, så vi får skabt et helt åbent stationsområde. Samtidig skal trappetunnelen renoveres og have nyt lys. Det er altsammen en del af vores bestræbelserne på at skabe større tryghed ved stationerne, siger Niels Dam, chef for bygherre og entreprise i DSB.

Stationsbygningerne blev opført i slutningen af 1970´erne, da S-togslinjen blev ført helt til Farum. I mange år drev DSB selv en kiosk og havde billetsalg i hovedbygningen, men for cirka 20 år siden blev lokalerne udlejet til et varierende udvalg af forretningsdrivende. Senest har pizzariet Sten & Kul haft til huse i bygningerne. Sten & Kul flytter istedet ind på Bymidten.

De nye planer skal skabe en åben plads midt i byen.

- Når vi er færdige, vil det se simpelt og enkelt ud. Der vil også blive etableret flere cykelparkeringspladser, siger Niels Dam.

Han forventes at nedrivningen vil finde sted i januar-februar 2020. Movias buschaufførhus fjernes sammen med de øvrige bygninger, men bliver erstattet af et nyt.

Furesø Kommune er informeret om planerne, som er modtaget med glæde.

- DSB har præsenteret os for nogle spændende tegninger for den kommende stationsplads. Det vil være en klar forbedring i området. Det vil give et mere naturligt flow fra stationen og ind i Værløse Bymidte. Det kommer både borgere og erhvervsdrivende til gavn, siger Claus Torp, By- og kulturdirektør.

Pladsen vil fortsat have samme røde klinker, og der arbejdes på et fælles forslag mellem DSB og forvaltningen for at skabe en spændende plads med grønne bede. De to eksisterende ahorntræer vil få en fremtrædende placering, når bygningerne ikke længere skjuler dem. Desværre har de store træer flere skader, der kan forkorte deres levetid, så for at sikre, at der fortsat vil være store træer på pladsen i fremtiden, vil der også blive plantet nye træer.

DSB finansierer hele reetableringen af belægningen efter bygningerne, men yderligere tiltag skal kommunen bidrage med. Kommunens bidrag finansieres over puljen for smukkere byrum, hvis muligt.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?