13. april 2021
Ud af de 31 smittede i Værløse, kommer hovedparten fra nogle få familier med bopæl i Espebo. VAB sætter ind med tiltag, der skal standse smittespredningen.
gallery icon

Se billedserie

Ud af de 31 smittede i Værløse, kommer hovedparten fra nogle få familier med bopæl i Espebo. VAB sætter ind med tiltag, der skal standse smittespredningen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Smitteudbrud i boligafdeling: Boligselskabet sætter hårdt ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smitteudbrud i boligafdeling: Boligselskabet sætter hårdt ind
Furesø - 26. februar 2021 kl. 12:59
Af Mikkel Kjølby

I mandags steg Furesø Kommunes incidenstal markant. Antallet af konstaterede smittede med Covid 19 indenfor de seneste syv dage voksede fra 19 til 45.

En stor del af smittestigningen har Furesø Kommune sporet til Boligafdeling Espebo på Ryetvej i Værløse. Smittetallene for Furesø Kommune oplyser, at der er seks smittede i Farum, ni i Hareskovby samt 31 i Værløse. En betragtelig del af de 31 har bopæl i Espebo.

Værløse Almennyttige Boligselskab og afdelingsbestyrelsen i Espebo modtog tidligere på ugen en henvendelse fra Furesø Kommune.

Siden er der sat hårdt ind. Legepladserne i Espebo er spærret af. Der er sendt information ud til beboerne via sms. Informationsbreve er oversat til marokkansk og somalisk. Vaskeriet er gjort rent. Alle opgange vil få afsprittet kontaktfalder dagligt.

- Afdelingsbestyrelsen for Espebo har besluttet, at legepladserne skal spærres af. Når vejret er godt, stimler beboerne sammen på legepladserne, hvilket udgør en smittefare. Vi har også iværksat en række andre tiltag, siger Preben Westerfalck, formand for Afdeling Espebo.

Covid 19-udbruddet menes at være koncentreret i ganske få familier i Espebo. Sådan skulle det gerne blive ved med at være, indtil smittefaren er drevet over.

- Når vi modtager en henvendelse fra kommunen om et udbrud i et boligselskab, tager vi det naturligvis meget alvorligt. Det er rettidig omhu at tage fat i det og få stoppet smitten, siger Niels Teinhart, formand for Værløse Almennyttige Boligselskab.

Niels Teinhart oplyser, at VABs forholdsregler har haft den ønskede effekt. Normalt opholder alle ejendomsfunktionærer sig på samme ejendomskontor, inden de tager ud til de enkelte afdelinger. Under corona er funktionærerne delt op i tre enheder. Funktionærerne har også fået besked på kun at gå ind i lejlighederne ved ekstraordinære omstændigheder.

Det viste sig, at være et fornuftige tiltag. For i denne uge testede en ejendomsfunktionær positiv for Covid-19.

- Vi har været i kontakt med alle, som han har været i nærheden af. De er allesammen blevet testet, og ingen er testet positiv - heldigvis, fortæller Niels Teinhart.

Denne episode er også årsagen til, at VABs kontorpersonale har været hjemsendt. De er også vendt tilbage på arbejde efter negativ test.

- Vi har ikke haft udbrud i andre afdelinger af VAB. Vores forholdsregler har haft den ønskede effekt. Det kunne ellers hurtigt have spredt sig gennem vores ejendomsfunktionærer, men alle har fulgt vores interne regler, siger Niels Teinhart, som i den henseende fremhæver ejendomsleder Ole Nissen.

- Vi har kun ros til vores funktionærer - og ikke mindst ejendomsleder Ole Nissen. De har ydet en god og hurtig indsats. Der gik under otte timer fra man fik henvendelsen, til planen var sat i værk, fortæller Niels Teinhart.

Borgmester Ole Bondo Christensen (S) er også inde omkring sagen.

- Vi har et godt samarbejde med boligselskabet omkring testning og information. Vi kigger på løsninger, som kan gøre det nemmere for beboerne i Espebo at blive testet i lokalområdet. For der er tale om en markant smitteopbygning i området, siger Ole Bondo Christensen.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?