22. oktober 2019
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II hilste på den unge slagtersvend og legatmodtager, Andreas Bay Henriksen, fra Farum. Foto: Håndværkerforeningen.
gallery icon

Se billedserie

Hendes Majestæt Dronning Margrethe II hilste på den unge slagtersvend og legatmodtager, Andreas Bay Henriksen, fra Farum. Foto: Håndværkerforeningen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slagtersvend modtog legat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slagtersvend modtog legat
Furesø - 20. maj 2019 kl. 21:29
Af Redaktionen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Slagter Jesper på Farum Bytorv er ikke til at skyde igennem for tiden. Hans lærling Andreas Bay Henriksen har nemlig bestået sin svendeprøve med ros og bronzemedalje - bare et enkelt point fra sølvmedaljen. Svendeprøven foregik i november, men der stoppede der ikke. I forrige uge hædrede Håndværkerforeningen København årets dygtigste nyuddannede håndværkere med medaljer og legater. Her fik Andreas Bay Henriksen overrakt medalje samt et legat på 10.000 kr. fra Københavns Slagterlaug.

Medaljen blev overrakt af Oldermand Egon Hornsleth. Ganske passende, idet Egon Hornsleth i sin tid havde den selvsamme butik som Andreas er udlært i.

Seancen fandt sted på Københavns Rådhus med deltagelse af Hendes Majestæt Dronning Margrethe II, som der traditionen tro skal bukkes eller nejes for.

- Da Andreas gik 9. kl. på Lyngholmskolen, kom han i praktik hos os. Han blev ret begejstret for faget, og fik fritidsjob hos os som opvasker. Det var en ung mand med lidt for meget krudt i rumpen, et fantastisk godt humør og positivt sind. Heldigvis for os og Andreas, blev vi hurtigt enige om at han skulle i mesterlære efter afslutning af 9. klasse, fortæller Slagter Jesper.

Gennem årene har Andreas udviklet sig i en særdeles heldig retning.

- Der har selvfølgelig skulle lidt adfærdsregulering til. Men Andreas har været rigtig god til at lytte efter. Han er blevet en meget dygtig håndværker, han er hurtig og omhyggelig til sit arbejde. Og vi er super stolte af ham, siger Slagter Jesper.

Andreas Bay Henriksen er lige fyldt 20 år. Han er flyttet hjemmefra i egen lejlighed og er videre i nye udfordringer som Slagtersvend hos Dalgaards Supermarked i Hørsholm.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede