25. juni 2018
Centerkonsulent Annette Schou giver sit besyv med.
gallery icon

Se billedserie

Centerkonsulent Annette Schou giver sit besyv med.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skulpturerne skal frem i lyset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skulpturerne skal frem i lyset
Furesø - 13. juni 2018 kl. 10:21
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandagens borgermøde om den kommende bypark på Værløse Bymidte bragte nye detaljer frem om projektet, der har en prislap på 2 millioner kroner.

Projektet holder fokus på at binde bymidten tættere sammen. Til det formål skal to markante skulpturer frem i lyset. Den ene står foran Røde Kors-butikken på EventTorvet, men er i dag omgivet af bænke og hække. Den ene står på plateauet foran bagerbutikken.

- Det er kunst på et højt nationalt plan. De to skulpturer skal fungere som forankringspunkter og binde bymidten bedre sammen. Med dette projekt dannes en skålform for byrummet, sagde landskabsarkitekt Jonas Schul på borgermødet.

Blandt andet skal der laves en forsænket område, som det skal være naturligt at sætte sig på kanten af. Til gengæld hæves et område med beplantning. Der skal også laves en rampe ind på trappen, der fører op til Imerco.

- Meget af øvelsen har handlet om at få ryddet op og skabt plads, forklarede Jonas Schul.

Området får også nye klinker. En mørkere farve end den nuværende røde.

- Det er vigtigt for centerforeningen at få mere af byens DNA ind på bymidten, som i dag er meget rød. Vi skal have sø og skov ind på bymidten. Og vi skal have steder, som inviterer til at sidde ned. Forslaget giver også mere plads omkring scenen, lød det fra centerkonsulent Annette Schou.

Belysningen i det berørte område ændres også til et mere urbant og moderne islæt.

Byrådet er også langt fremme med arbejdet med Posthusgrunden.

Ved sidste byrådsmøde var der fuld opbakning til en ny lokalplan for posthusgrunden i Værløse. Planen tager blandt andet højde for de mange input, der fremkom ved et velbesøgt borgermøde i december.

Posthuset i Værløse lukkede i 2008, og siden har der været stille i bygningen med den centrale placering mellem S-toget og Bymidten. Det skyldes ikke mindst, at posthusbygningen er svær at bruge til andre formål end sit oprindelige. Med sine lukkede facader mod S-togsstationen har den eksisterende bygning samtidig skjult, at der ligger en attraktiv bymidte få minutters gang fra stationen.

- Med det projekt, vi har lagt til grund for lokalplanforslaget, er der lagt op til et byggeri med mere åbne facader, som vil udvide handelsaksen fra bymidten og ned mod stationen. Dermed får vi skabt en sammenhæng, som fordrer til mere byliv, og det er en virkelig spændende løsning. Derudover vil det naturligvis også give mere liv til Bymidten, at der bliver bygget cirka 40 nye andelsboliger. Et boligtilbud, vi ikke har så meget af i Furesø Kommune, fortæller Egil Hulgaard (K), formand for Udvalget for byudvikling og bolig.

Lokalplanforslaget er i høring til 6. august 2018 med et borgermøde den 28. juni.

Lokalplanforslaget giver mulighed for en bebyggelse på 5.100 m² med sundhedshus, erhverv og boliger. 80 m² af stueetagen må kun anvendes til café eller restaurantformål. Desuden er der 3.000 m² parkering i underetagen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk