3. juni 2020
Kim Moesgaard slår opgivende ud med armene ved synet af de dumpede eternitplader i Nørreskoven. Foto: Naturstyrelsen
gallery icon

Se billedserie

Kim Moesgaard slår opgivende ud med armene ved synet af de dumpede eternitplader i Nørreskoven. Foto: Naturstyrelsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skovsvin dumpede tagplader i Nørreskoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skovsvin dumpede tagplader i Nørreskoven
Furesø - 04. oktober 2019 kl. 10:03
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandag den 1. oktober blev skovløber Kim Moesgaard kontaktet af en skovgæst, der havde fundet byggeaffald i Nørreskoven.

- Sådanne henvendelser er vi taknemmelige over. Mens skovens almindelige gæster er blevet meget bedre til at tage affald fra skovturen med hjem, så oplever vi desværre stadig, at der bliver dumpet en del byggeaffald i skoven, siger Kim Moesgaard

Vel fremme på stedet i Nørreskoven kunne han til sin store ærgrelse konstatere, at der var dumpet et læs eternittagplader på hver side af Frederiksborgvej. Ved Fiskebæk Naturskole var en lille lastbil bakket ind i skoven, og der var dumpet eternitplader og isolering i skovbunden.

- Det drejer sig om et stort læs. Oven i købet ser det ud til at lastbilen har siddet fast, så skovsvinene har været nødt til at lægge et par eternitplader under baghjulene for at kunne køre derfra igen, fortæller Kim Moesgaard.

Det andet læs står fint stablet et stykke inde ad en skovvej på vestsiden af Frederiksborgvej. Der er her tale om et mindre læs. Samlet set handler det om flere ton eternitplader.

Naturstyrelsen skal prioritere hårdt, fordi der er besparelser på budgettet. Derfor betyder den slags oprydning, at pengene tages fra naturpleje, renovering af bålpladser og stier og hvad Naturstyrelsen i øvrigt bruger penge på for at gøre det attraktivt at benytte skovene.

Naturstyrelsen har politianmeldt sagen. Hvis lovovertræderne findes, vil Naturstyrelsen i den forbindelse kræve erstatning for omkostningerne ved at fjerne affaldet. Skovsvinene kan ligeledes se frem til også at modtage en bøde for overtrædelse af både Miljøbeskyttelsesloven og Naturbeskyttelsesloven.

- Det er ikke bare lige at aflevere den slags affald, idet det først skal grabbes forsigtigt op i en container på en lastbil. Derefter skal der laves aftaler med kommunen om aflevering af affaldet. Alt i alt en proces, der løber op i mange tusinde kroner, siger forstfuldmægtig Jesper Tranberg, som opfordrer eventuelle vidner til at sende en mail til: HST@nst.dk.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?