16. oktober 2019
Anni Riisgaard efterlyser demokratisk valg til Skovhusets bestyrelse. Men det bliver ikke sådan. Bestyrelsen drives efter Kulturministeriets vejledninger.  Foto Lars Skov
Anni Riisgaard efterlyser demokratisk valg til Skovhusets bestyrelse. Men det bliver ikke sådan. Bestyrelsen drives efter Kulturministeriets vejledninger. Foto Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skovhusveteran: Demokratiunderskud i Skovhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skovhusveteran: Demokratiunderskud i Skovhuset
Furesø - 01. december 2018 kl. 08:48
Af f Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I 40 år har der været så godt og hyggeligt i Skovhuset ved Søndersø, at ingen har tænkt nærmere over, hvordan den daglige drift af udstillingsstedet egentlig fungerer.

Men nu har en disputs mellem støtteforeningen Skovhusets Venner og bestyrelsen for Skovhuset og udsigten til en nedlæggelse af den 850 store venneforening fået en af husets veteraner Anni Riisgaard op på barrikaderne.

Anni Riisgaard var med fra starten, da en gruppe borgere omkring den nærliggende vej Hejrebakken dannede først Skovhusets Venner og siden åbnede Skovhuset ved Søndersø. Per Engelhardt blev den første formand. Han blev afløst af Annis mand Erling, som var formand gennem 20 år, indtil han på grund af alvorlig sygdom udpegede Henning Bek som sin afløser. For et år siden gav Henning Bek depechen videre til den nuværende formand Hanne Rude Petersen.

- Der har aldrig været demokratisk valg til Skovhusets bestyrelse. Det har altid været så godt og hyggeligt, at ingen har tænkt nærmere over det, fortæller Anni Riisgaard, som nu vil have ændret på styreformen.

- Det er på tide, at der indføres demokratisk valg til Skovhusets bestyrelse - præcis som der altid har været til bestyrelsen for Skovhusets Venner. Og det skal være med det samme. Havde der været demokrati i Skovhuset, var vi aldrig kommet i denne situation, lyder det fra Anni Riisgaard.

Tidligere sagde vedtægterne, at den ni mand store bestyrelse skulle bestå af repræsentanter fra navngivne organisationer. Heriblandt to fra Skovhusets Venner. De nye vedtægter siger, at bestyrelsen skal bestå af syv til ni personer. 1-2 udpeges af Furesø Byråd. Resten udpeges af den siddende bestyrelse. Her vægtes kompetencer i forhold til Skovhusets drift over tilhørsforhold til foreninger og organisationer.

- For mig at se kan alle tilbyde deres arbejde i Skovhusets bestyrelse, hvis de har de kompetencer, som vi mangler, siger Hanne Rude Petersen.

De nye vedtægter er hentet direkte fra Kulturministeriets vejledning for drift af kulturvirksomheder.

- I dag kører vi efter Kulturministeriets vejledning for god ledelse i selvejende kulturinstitutioner. Det er helt efter reglerne. Der er ingen slinger i valsen, siger Hanne Rude Petersen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede