19. oktober 2021
Viceborgmester Perben Sand­berg Petterson (S) har været med på den svære rejse hen mod en ny struktur i Skovhuset.
gallery icon

Se billedserie

Viceborgmester Perben Sand­berg Petterson (S) har været med på den svære rejse hen mod en ny struktur i Skovhuset.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skovhuset er vendt tilbage med ny styrke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skovhuset er vendt tilbage med ny styrke
Furesø - 24. september 2021 kl. 07:25
Af Mikkel Kjølby

Helt tilbage i 1977 startede en gruppe borgere udstillingshuset Skovhuset ved Søndersø. Det kørte i mange år på frivillig basis.

- Mange ildsjæle og frivillige har været med til at drive skovhuset frem til det smukke og enestående sted det er i dag: Søndersøgruppen, Skovhusets venner, de frivillige, de skiftende formænd, kunstneriske ledere, bestyrelser og de mange lokale og internationale kunstnere og Furesøborgere, fortæller viceborgmester Preben Sandberg Pettersson (S).

Men efterhånden blev kravene til udstillingshuse sat i vejret. Derfor har Skovhuset været igennem en organisatorisk forvandling, som nu ser ud til at have den ønskede effekt. Den kunstneriske leder Lars Grambye har sat kursen, som kan fornemmes i stedets nye navn - Skovhuset - Kunst & Natur. Det har sikret interessante udstillinger med ganske store navne. Det har de forskellige fonde også fundet ud af.

Skovhuset modtog allerede i 2020 320.000 kr. fra Statens Kunstfond til udstillingsaktiviteter i de kommende år, samt 215.000 fra en række andre fonde, fx Knud Højgaards fond - og senest her i sommeren 2021 kom 250.000 kr. fra Ny Carlsberg fondet til husets drift.

- Det er en stor anerkendelse. Man kan sige, at alt tyder på at Skovhuset går en god fremtid i møde og vil kunne berige Furesø borgerne med nye oplevelser, siger Preben Sandberg Pettersson (S).

Preben Sandberg Pettersson glæder sig især over, at Skovhuset har fået en kickstart efter Covid-nedlukningerne.

Skovhuset har aktuelt en udstillingsplan for 2021 under temaet Kunst og Natur med udstillingen "Langt ude i skoven" og den nuværende udstilling "I skovens dybe stille ro", der både kombinerer kunst og natur - og happenings inde og ude.

Den nye organisation
Preben Sandberg Pettersson kom ind i Skovhusets bestyrelse i januar 2018 som kommunens repræsentant. Fra sommeren 2019 blev han valgt som næstformand og var en overgang konstitureret formand.

I april 2021 blev der valgt ny bestyrelse. Her kom Svante Lindeburg, som er direktør for Golden Days, ind som formand, Preben Sandberg Pettersson indtog igen rollen som næstformand. Bestyrelsen består derudover af Kristoffer Lindhardt Weiss (direktør Arkitektens forlag), Signe Brink Wehl (Head of arts and activism, Roskilde Festival), Berit Anne Larsen (formidlingschef Statens Museum for Kunst), Michael Knudsen (Partner i PR-bureauet Bates), og yderligere to fortsættere: Helle Katrine Møller (tidligere Furesø byråd) og Per Lausen (udpeget af Furesø byråd).

- Den nye formand og bestyrelse arbejder intenst med få Skovhuset markeret på landkortet som et væsentligt udstillingssted for moderne kunst og kultur, siger Preben Sandberg Pettersson.

Undervejs blev der i 2019 ansat ny kunstnerisk leder - Lars Grambye - der er mag art i historie og Kunsthistorie og har været museumsinspektør på Louisiana, direktør for Center for Dansk Billedkunst, Malmø Kunsthall, Kunsthallen Brandts og senest Sørlandets Kunstmuseum. Samt Lene Crone Jensen som ny kunstfaglig medarbejder og kommunikationsansvarlig.

- Man kan derfor uden at blinke sige at Skovhuset - Kunst og Natur har været igennem en fornyelse, forklarer Preben Sandberg Pettersson,

Rejser du til udlandet i år?