25. april 2019
Her i de skønne naturomgivelser på Flyvestation Værløse gør Furesø Kommune sig tanker om at etablere en skovbørnehave i Jægerhytten.
Her i de skønne naturomgivelser på Flyvestation Værløse gør Furesø Kommune sig tanker om at etablere en skovbørnehave i Jægerhytten.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skovbørnehave på vej til Furesø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skovbørnehave på vej til Furesø
Furesø - 18. september 2018 kl. 12:20
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Udsigten til massiv tilflytning - ikke mindst i næsten 500 kommende boliger i Sydlejren på Flyvestation Værløse - har sat gang i tankerne om fremtidens daginstitutioner i Furesø Kommune.

Det kommende behov for daginstitutionspladser er der sat penge af til. Helt præcis 46,5 mio. kroner. Udvalgsformand Bettina Ugelvig Møller (S) løftede i forbindelse med budgetborgermødet torsdag aften lidt af sløret for planerne.

- Der er sat penge af til 150 daginstitutionspladser i Sydlejren. Udviklingsudvalget peger på, at den optimale størrelse for en daginstitution er 60 til 80 børn. Derfor kan det blive to institutioner, men foreløbigt har vi kun en bygning til formålet, siger Bettina Ugelvig Møller med henvisning til en tidligere beslutning om, at den tidligere officerskole skal huse institutionerne. Desuden skal den eksisterende børnehave i Jonstrup, Krudthuset, udvides fra 82 til 100 pladser.

Bettina Ugelvig Møller fortalte videre, at udviklingsudvalget også har udtrykt et ønske om, at der oprettes en skovbørnehave i Furesø.

- En af udviklingsudvalgets anbefalinger er, at Furesø bør have en skovbørnehave. Vi har kig på Jægerhytten, som har en fin placering i naturen, men der er også kort afstand til Hareskoven, forklarer Bettina Ugelvig Møller.

I budgetforslaget er der sat 4,6 mio. kr af til etableringen af en skovbørnehave, som forventes at rumme 40 børn. Foreløbigt er det kun tanker, som skal forhandles ind i budgettet, men der er vægtige grunde til at gøre det, mener Bettina Ugelvig Møller.

- Det er et tilbud, som jeg rigtig gerne vil have, at vi som kommune tilbyder. Selv i en grøn kommune som vores, er der forældre og børn, som synes, at det at tilbringe hele dagen i naturen er en stor kvalitet. Samtidig kan en skovbørnehave være med til at løse midlertidige kapacitetsproblemer, siger udvalgsformanden.

Bygning 145 blev lavet af den tyske værnemagt i 1944 som base for deres kommunikationsafdeling. Efter 2. verdenskrig blev den en overgang brugt som radarværksted, men snart blev den hjemsted for flyvevåbnets jægere og fik navnet Jægerhytten. Den er placeret i smuk natur tæt på Perimetervejen med udsigt ud over startbanen og de grønne områder. Naturstyrelsen ejer bygningen, men Furesø Kommune har en aftale om at kunne leje den, hvis der opstår er behov.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede