4. december 2020
Skoleeleverne Knud, Andrea, Elisa og Melanie vil sammen med deres lærer Janus servere klimakager i forbindelse med åbent hus i Søby på torsdag.
Skoleeleverne Knud, Andrea, Elisa og Melanie vil sammen med deres lærer Janus servere klimakager i forbindelse med åbent hus i Søby på torsdag.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoleelever sælger klimakager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoleelever sælger klimakager
Furesø - 08. oktober 2019 kl. 11:30
Af Mikkel Kjølby

Fire elever og en lærer fra Søndersøskolen mener det alvorligt, når de taler om at gøre en indsats for klimaet. Mandag var de en tur i genbrugsbutikken på Værløse Bymidte, hvor de købte genbrugstallerkener og fade til deres værksted for klimaet.

- De vil vise skolens forældre, hvor nemt og billigt der er at gøre en indsats for klimaet. Derfor sælger de på torsdag kager, der er bagt med energireducerende metoder, af økologiske råvarer og med øje for at reducere ressourcerne, fortæller Stine Rahbek Pedersen fra Furesø Kommune.

- Det er godt for klimaet at bruge tingene flere gange, og derfor er det ret oplagt at sælge kagerne på genbrugte tallerkener, siger den kvikke skoleelev Knud.

Klimaværkstedet er en del af Søndersøskolens featureuge Søby, hvor temaet er FNs verdensmål.

- I værkstedet bag for klimaet skal eleverne lære, hvordan de finder frem til gode økologiske varer, bager på en klimavenlig måde, hvor ovnen eksempelvis slukkes, så kagerne kan bare på eftervarme, kagerne sælges på service fra Røde Kors og undervejs i værkstedet er der stort fokus på at vælge de klimavenlige løsninger, hvor vandhanen slukkes, affaldet sorteres mv. og alle de gode erfaringer gives videre til forældrene, forklarer Stine Rahbek Pedersen.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?