22. juli 2019
Afdelingsleder Jeppe Bonde glæder sig over erhvervslivets opbakning til Selvstændighedsinitiativet.
Afdelingsleder Jeppe Bonde glæder sig over erhvervslivets opbakning til Selvstændighedsinitiativet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skole sender eleverne ud i virkeligheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skole sender eleverne ud i virkeligheden
Furesø - 14. marts 2019 kl. 17:19
Af Redaktionen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Danmarks vigtigste råstof er Knowhow. Men hvordan skal man starte en virksomhed, hvis man ikke har fået indblik i erhvervslivet vilkår?

Nu tager Solvangskolen et nytænkende lokalt initiativ. I uge 12 bliver 24 elever fra 8. X sendt ud til fire virksomheder, for at styrke deres afklaring, selvstændighed og indblik i fremtidens uddannelses- og jobmuligheder.

Secure A/S, Wexøe A/S, Hans Henning Nielsen A/S samt Rose Holm A/S får besøg af eleverne, men også Furesø Industriforening, Jyske Bank samt Joe & the Juice bakker aktivt op om Selvstændighedsinitiativet.

Afdelingsleder for Ungemiljø på Solvangskolen, Jeppe Bonde glæder sig over engagementet og samarbejdet med de lokale virksomheder.

- Folkeskolen bærer et stort ansvar både for at uddanne, danne og hjælpe eleverne videre efter folkeskolen. I forhold til fremtidig uddannelse og job tror vi på at de unge lærer meget i mødet med virksomhederne. Folkeskolereformen har understreget værdien af samspillet mellem erhvervsliv og skoler. Derfor er Selvstændighedsinitiativet en del af vores Åben Skole-tilbud til eleverne i 8. klasse, som skal til at tage stilling til, hvad de vil efter sommeren 2020.

- Ved at Solvangsskolen igen i år tilbyder eleverne et ugebaseret forløb i samspil med engagerede lokale virksomheder er det vores håb at de unge og deres familier år sat flere ord på deres drømme og tanker om hvad de vil fremover, siger Jeppe Bonde.

Som led i Selvstændighedsinitiativet skal eleverne besøge de deltagende virksomheder i mindre grupper, og tilsvarende skal eleverne samarbejde om udarbejdelse af en film, der sætter fokus på deres drømmevirksomhed og beskriver deres syn på at være selvstændige. Ud over at opleve virksomhederne indefra, byder ugen på eksterne oplæg og tematiseret undervisningsmateriale.

En af de deltagende virksomheder aluminiumsvirksomheden Secure A/S. Om årsagen til at Secure også deltager i arrangementet siger Secures adm. dir. Kim Brincker:

- Vi anser det for en del af vores lokale forpligtelse, at vi aktiv bidrager til at eleverne opnår et bedre indblik i mulighederne og forventninger på et arbejdsmarked, der er markant anderledes, end da vi selv gik i skole. Samtidig ønsker vi at præge de unge til at tænke innovativt og slå et slag for flere iværksættere.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede