3. august 2021
Problemet med krydset er især, at det er meget bredt og derfor er svært at overskue.Foto Jens Berg Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Problemet med krydset er især, at det er meget bredt og derfor er svært at overskue.Foto Jens Berg Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skal forbedres for 650.000: Så mange uheld sker der i kryds

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skal forbedres for 650.000: Så mange uheld sker der i kryds

Det er især cyklister, der er udsatte i krydset ved Frederiksborgvej og Kolle-kollevej, som kommunen nu vil ændre

Furesø - 19. juni 2021 kl. 10:03
Af Louise Mørch Vilster

Furesø Avis kunne for nyligt fortælle, at der er planer om at ændre på krydset ved Frederiksborgvej og Kollekollevej i Værløse, så det bliver mere trafiksikkert. Derfor lagde forvaltningen i forbindelse med en større trafik-og mobilitetsplan op til at bruge 650.000 kroner på at forbedre krydset.

Hele trafik-og mobilitetsplanen på 5,2 millioner kroner blev i sidste uge godkendt af et flertal i udvalget for natur, miljø og grøn omstilling. Her stemte Socialdemokratiet, Enhedslisten og Konservative for, mens Venstre stemte imod.

Bilister overser cyklister

Men hvor mange ulykker sker der så i krydset? Det har Furesø Kommune svaret på efter avisens henvendelse. Det viser sig, at der de sidste 10 år er sket 20 ulykker, og ud af dem har de 12 af dem involveret en cyklist.

Ifølge vejingeniør i Furesø Kommune, Anne Lisbeth Sørensen, skyldes trafikuheldene især, at krydset er meget bredt, og derfor svært at overskue.

"Halvdelen af uheldene, hvor cyklister er involveret, er sket hvor bilister kommer ud fra Kollekollevej (fra Værløse) og overser en cyklist der kører mod København. Derudover er der sket seks uheld, hvor billister fra Kollekollevej ikke overholder deres vigepligt overfor andre bilister på Frederiksborgvej," skriver hun i en mail.

Det højeste antal trafikuheld skete dog tilbage i 2011, hvor der var fire hændelser, fordelt på en personskade og tre uheld med 'anden materielskade'. I 2019 var der to uheld i krydset, hvor det ene var med personskade. Sidste år var der derimod kun et uheld, som var med anden materielskade.

Tallet for sidste år er dog ifølge kommunen ikke helt sikkert, da der kan være uheld, der ikke er færdigmeldt fra politiet. Det er endnu ikke besluttet, hvordan krydset skal forbedres, men Anne Lisbeth Sørensen fortæller, at det forventes, at krydset bliver ændret i år, og der vil snart blive sat en rådgiver på opgaven.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?