18. november 2018
Karsten Rasmussen (th.) har ved flere lejligheder haft kendisser på besøg ved Sjov Lørdag. Borgmester Ole Bondo Christensen (tv.) var forbi for at agere dommer.   Privatfoto
Karsten Rasmussen (th.) har ved flere lejligheder haft kendisser på besøg ved Sjov Lørdag. Borgmester Ole Bondo Christensen (tv.) var forbi for at agere dommer. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sjov lørdag - giver vigtige relationer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sjov lørdag - giver vigtige relationer
Furesø - 09. februar 2018 kl. 09:40
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Hellere et ringhjørne end et gadehjørne.«

Boksesporten har deres eget motto for arbejdet med unge mennesker. I Furesø Kommune er det oversat til »Hellere en lun hal og en fodbold end at rende rundt og lave drengestreger på gangene i Farum Midtpunkt.«

Tilbage i 2010 startede Furesø Kommune konceptet »Sjov lørdag« med udgangspunkt i fodbold i Bybækhallen. De seneste to og et halvt år har den tidligere fodboldtræner og fængselsbetjent Karsten Rasmussen stået i spidsen for arbejdet med »Sjov lørdag«.

- Jeg vidste fra mit arbejde som mentor i kommunen, at hvis man skal rykke mennesker, handler det om relationsarbejde, siger Karsten Rasmussen.

- Formålet er at lave præventivt arbejde. Ved at lave »Sjov lørdag« tager vi dem ud af bybilledet og laver en relation til de unge. Arbejdet med »Sjov lørdag« giver os en indgang til de unge mennesker, og det er vigtigt, hvis vi på et tidspunkt skal arbejde med dem senere i livet, forklarer Karsten Rasmussen.

Derfor har han ændret på opbygningen. Hvor det tidligere var trænere fra Farum Boldklub, som stod for »Sjov lørdag« er det nu lokale drenge.

- Det er drenge, som tidligere var en del af »Sjov lørdag«, men som nu er et andet sted i livet. Nu er de blevet ældre og er i gang med en uddannelse. De har en naturlig relation til børnene. Jeg tror på, at det skaber en anden dynamik end med trænere udefra, siger Karsten Rasmussen. De unge trænere bakkes op af en tilsynsmedarbejder fra kommunen. Og så starter SSP-medarbejderne altid deres lørdagstur i Bybækhallen, hvor de får snakket med drengene.

25-30 unge knægte møder frem hver lørdag og når der rundes af med en turnering, kommer 40-50 deltagere.

Egentlig er målgruppen 10 til 15 år, men skulle der komme en yngre eller ældre deltager, bliver de ikke afvist.

- Vi vil hellere have dem ind i fællesskabet end at afvise dem, siger Karsten Rasmussen, for »Sjov lørdag« kan også være en indgang til foreningslivet.

- Nogle af dem dyrker organiseret idræt, men for mange af dem er foreningslivet ikke dukket op endnu. Det er klart en af vores bagtankerne at få dem ind i foreningslivet. Kommunen har mulighed for at støtte til kontingent og i begrænset omfang til udstyr, forklarer Karsten Rasmussen, som nyder at være kommet ud på den anden side.

- I dag laver jeg forebyggende arbejde, hvor jeg som fængselsbetjent oplevede, at skaden var sket. For mig er det en afgørende forskel. Der er nogle drenge, hvor man godt kan få på fornemmelse, at hvis vi ikke gør noget for dem, ville der være grund til at være bekymret for deres fremtidsudsigter. Jeg tror på, at det virker. Jeg tror på, at vi kan gøre en forskel, selvom det er svært at måle på, slutter Karsten Rasmussen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk