17. januar 2021
24 teenagepiger deltog som skuespillere i Signe Barvild Stæhrs dokumentarfillm »Barnepiger, som er optaget i Mosegård Park, hvor Signe voksede op.
gallery icon

Se billedserie

24 teenagepiger deltog som skuespillere i Signe Barvild Stæhrs dokumentarfillm »Barnepiger, som er optaget i Mosegård Park, hvor Signe voksede op.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Signe er nomineret til Robert-prisen for dokumentarfilmen »Barnepigerne«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Signe er nomineret til Robert-prisen for dokumentarfilmen »Barnepigerne«
Furesø - 08. januar 2021 kl. 06:32
Af Mikkel Kjølby

Et rækkehus i Mosegård Park danner rammen om dokumentarfilmen »Barnepigerne«

Dokumentarfilmen er Signe Barvild Stæhrs meget personlige projekt om tiden efter hendes mor døde. Signe var kun fem år gammel, da moderen gik bort alt for tidligt. Hendes far Peter averterede derfor efter barnepiger i Jyske Vestkysten. I årene derpå flyttede en række unge piger ind i rækkehuset i Mosegård Park. De unge barnepiger fik stor indflydelse på Signes opvækst. Dokumentarfilmen »Barnepigerne« blev en nærmest terapeutisk rejse tilbage til barndommen i form af en stribe interviews med barnepigerne samt optagelser med skuespillere i et rækkehus i Mosegård Park.

Filmen fik premiere i foråret. Siden har den været rundt på festivaler for at samle momentum. I denne uge kom så det helt store skulderklap i form af en nominering til Robert-prisen i kategorien årets kortfilm: dokumentar.

- Jeg vidste godt, at jeg havde fået en god idé, og det er en god historie, men at den skulle komme så langt som til en robert-nominering: det havde jeg ikke forestillet mig. Filmen er produceret for ganske få midler, siger Signe Barvild Stæhr.

Ikke desto mindre fulgte hun med på nettet, da nomineringerne en for en blev offentlggjort af det danske filmakademi, og pludselig stod navnet »Barnepigerne« på skærmen.

- Jeg blev rigtig, rigtig glad og stolt, da det blev offentliggjort, siger Signe med jubel i stemmen.

Nu må hun vente i spænding frem til den prisuddelingen den 6. februar. Indtil da kan de 2000 medlemmer af Danmarks Filmakademi stemme på filmen.

»Barnepigerne« er i konkurrence med stærke film som »Livet mens vi dør«, »Tove i stykker«, »Dengang Danmark lukkede ned« og »De skygger vi arver.«

- Det er fire stærke konkurrenter, så det bliver meget spændende, siger Signe Barvild Stæhr.

Signe Barvild Stæhr er uddannet kunsthistoriker, og arbejder på Københavns Universitet, men hun har sideløbende lavet dokumentarfilm. Interessen stammer fra et etårigt ophold på Filmhøjskolen i Ebeltoft. Her blev hendes dokumentar »Bongo-Superstars« - om en afrikansk musikgruppe der er nomineret til MTV-awards - skabt sammen med medstuderende. Den blev nomineret til »Bedste korte dokumentarfilm« på CPH:DOX. Siden fulgte »S som Skoliose«.

Nu håber hun, at nomineringen kan give nye muligheder.

- Jeg håber, at det vil åbne nogle døre. Jeg har en idé til endnu en dokumentarfilm, men der er svært i en presset branche, siger Signe Barvild Stæhr.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?