25. marts 2019
Lærer Lone Andersen fortæller indgående om værkerne på Skovhuset ved Søndersø i Værløse. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Lærer Lone Andersen fortæller indgående om værkerne på Skovhuset ved Søndersø i Værløse. Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Noerregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se fotos: Børnehaveklasse på kunstrejse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se fotos: Børnehaveklasse på kunstrejse
Furesø - 07. juni 2016 kl. 06:19
Af Jimmy Rømer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hænderne ryger i vejret, da lærer Lone Andersen spørger ind til et kunstværk på væggen i Skovhuset ved Søndersø.

Hænderne tilhører en gruppe elever fra 0. C på Solvangskolen, der mandag formiddag er på besøg i Furesø Kommunes skoleservice, der skal føre de unge skoleelever ind i kunstens mangfoldige verden.

Udstillingen »Pathways« kan opleves til og med på søndag den 12. juni, og den handler om en række personlige, konkrete og mere abstrakte fortællinger om spor og stier. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

De udstillende kunstnere er Karen Kitani Harsbo, Marianne Thygesen, Marina Pagh og Linda Lildholdt.

Eleverne fra 0. C er bestemt ikke bange for hverken at kommentere eller spørge ind til de meget forskellige værker. Lone Andersen får mange bemærkninger med fra de nysgerrige børn, når hun forklarer om værkerne, ideerne, inspirationen og forløbet af kunstnernes resultater, der hænger på væggene eller står på gulvet.

Ingrid Barsballe står for skoleservicen i samarbejde med Dot Boye, og hun følger med fra sidelinjen.

Tilbuddet indeholder omvisning i aktuel udstilling med mulighed for efterfølgende workshop. Formen er en dialogbaseret undervisning i udstillingen, hvor børnenes egen fantasi og erfaringer inddrages. Der er endvidere mulighed for, at børnene kan tegne i Skovhuset efter endt undervisning.

- Det er en skrap klasse, der observerer glimrende. Heldigvis er Lone Andersen meget inddragende, så børnene får et fint udbytte af dette besøg, siger Ingrid Barsballe.

Kommunens skoler får tilbud om at benytte sig af skoleservicen, og hvis de finder det interessant, melder de sig simpelthen bare til.

O. C fra Solvangskolen imponerer da også både Ingrid Barsballe og Lone Andersen.

- Det er nogle supersøde børn, der er rigtig gode. »Pathways« er ellers ikke nogen nem udstilling, for den er en del abstrakt, men børnene er hurtigt kommet efter det, og det har bestemt ikke haft problemer med at tyde det abstrakte. Man kan godt mærke, at eleverne kommer med meget forskellige baggrunde, da nogle kommer fra Rusland og andre fra Tyrkiet, men de er alle meget modtagelige for undervisningen, forklarer Lone Andersen.

Og så skal elevere selv prøve at være udøvende kunstnere på et kæmpe stort stykke papir på gulvet. Ideerne flyver gennem luften, selv om enkelte har lidt vanskeligt ved selv at finde på noget at tegne. Men snart vælter forslag og ideer ud i rummet, og der bliver grebet fat om tegneredskaberne med stort engagement. Det kan kun blive godt.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede