20. januar 2021
Stafetten var for børn og voksne.
gallery icon

Se billedserie

Stafetten var for børn og voksne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Minister, borgmester og børn satte fokus på affald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Minister, borgmester og børn satte fokus på affald

Antiskodkampagne og affaldssortering var på dagsordenen i Farum Midtpunkt

Furesø - 08. oktober 2020 kl. 11:40
Af Majken Hammerum og Clara Christensen, erhvervspraktikanter og Jens Berg Thomsen

Miljøminister Lea Wermelin (S) kom mandag på besøg i Farum Midtpunkt. Denne dag stod i affaldets tegn, og der blev holdt tallige taler om affaldssortering, cigaretskodder og større bevidsthed/betænksomhed ved forbrug. Ministeren ville først og fremmest introducere en kampagne mod cigaretskodder, der udleder mikroplast i naturen.

"Disse skodder har været på festivaler og rundt i hele landet, og nu lander de i Farum," sagde ministeren i sin tale.

I det hele taget vil hun gerne have folk til at sortere affald.

"Alt for meget affald ender desværre i naturen. Derfor er det dejligt, at så mange har taget godt imod kampagnen #SkodfritDanmark, og at flere almene boliger har bedt om at få besøg af de store cigaretskod for at sætte fokus på, at affald skal i skraldespanden. Vi skal gøre op med brug-og-smid-væk kulturen, og genanvende og genbruge langt flere ressourcer. Her kan vi alle gøre en grøn forskel ved at sortere vores affald og smide det i de rette skraldespande. Det er de jo i fuld gang med i Farum Midtpunkt," lyder det fra ministeren i en pressemeddelelse.

Også ministerens partifælle, borgmester Ole Bondo Christensen fortalte om affald, og at selv små ændringer kan have betydning, da hovedstadsområdet hvert år producerer tonsvis af affald. Efterfølgende havde 2.-3.klasseselever og 9.klasseseelver fra Stavnsholtskolen i Farum 'de voksne' med til affaldsstaffet, hvor hvert hold havde fået en kurv med affald, som skulle sorteres. Børnene, der også er uddannede affaldsambassadører, vurderede bagefter, om affaldet var havnet de rigtige steder.

Affaldsambassadørerne er også at finde blandt de ansatte i Farum Midtpunkt, og boligområdet har for tiden et forsøg, hvor et par af blokkene har affaldssortering.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?