27. oktober 2020
Jesper Dyhrberg står i spidsen for SF ved kommunalvalget i 2021. Foto: Mikkel Kjølby
Jesper Dyhrberg står i spidsen for SF ved kommunalvalget i 2021. Foto: Mikkel Kjølby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SF har valgt spidskandidat til kommunalvalget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF har valgt spidskandidat til kommunalvalget
Opdateret 23. september 2020 kl. 11:15
Furesø - 23. september 2020 kl. 10:35
Af Mikkel Kjølby, Frederiksborg Amts Avis

Generationsskiftet i SFs lokalafdeling i Furesø er for alvor slået igennem.

Tirsdag aften blev 18-årige Jesper Dyhrberg valgt som spidskandidat for partiet ved kommunalvalget i 2021. Han bor i Jonstrup og går i 2G på Borupgaard Amtsgymnasium.

- I dag (tirsdag red.) har vi holdt medlemsmøde i SF Furesø, og jeg kan med stolthed i stemmen sige, at jeg er blevet valgt som SF Furesøs spidskandidat til kommunalvalget 2021. Det er en kæmpe ære, og en opgave jeg glæder mig utroligt meget til at gå i gang med, skriver Jesper Dyhrberg på sin facebookprofil.

Han er klar til at kæmpe for kernesagerne.

-Det går godt i Furesø, men det er emner, som vi skal have fokus på. Spildevand til søerne skal stoppes. Vi undergraver velfærden, når der på budgetforslaget lægges op til besparelser på ældreområdet, det går ikke. Vi skal heller ikke have takststigninger på SFO´erne eller flere lukkedage i institutionerne, lyder det fra Jesper Dyhrberg, som også har en mærkesag for de unge.

- Vi skal have fokus på de unge. Der er fx. en stigende grad af angst blandt unge. Furesø er en af de kommuner, som ikke tilbyder gratis psykologhjælp til de 18 til 25-årige. Det er et problem, siger Jesper Dyhrberg.

Med Jesper Dyhrbergs valg til spidskandidat står det klart, at SF stiller op ved kommunalvalget i 2021. Partiet har tidligere været en magtfaktor i Furesø og ikke mindst i den tidligere Farum Kommune. Men ved kommunalvalget i 2013 røg partiet ud af Furesø Byråd. Den mangeårige formand Bo Finsen forsøgte at samle trådene, men heller ikke i 2017 opnåede partiet valg. Umiddelbart efter kastede han håndklædet i ringen og stoppede som formand. Derefter lå partiforeningen i Furesø Kommune i dvale i to år, indtil Jesper Dyhrberg for et år siden blev valgt som formand med tre erfarne bestyrelsesmedlemmer i ryggen.

SF forventer at præsentere flere kandidater til foråret.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?