24. oktober 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SF-Furesø står uden formand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF-Furesø står uden formand
Furesø - 20. oktober 2018 kl. 13:44
Af Mikkel Kjølby

Livet i skyggen mellem en populær borgmester Ole Bondo Christensen (S) og et forholdsvis stærkt profileret Enhedslisten er ikke let for Socialistisk Folkeparti.

Partiforeningen i Furesø har i et halvt års tid stået uden formand. Den tidligere formand Bo Finsen oplyser til Frederiksborg Amts Avis, at han trak sig fra posten i marts måned. På SFs hjemmeside er der ikke engang kontaktoplysninger til lokalafdelingen i Furesø Kommune, og SF Furesø står som uden formand.

- Det korte af det lange er, at vi er i en generationsskiftesituation. De folk, som har tegnet partiforeningen i Furesø, orker ikke mere. Det var et slag for dem ikke at få et mandat ved kommunalvalget, lyder det fra landssekretær Jens Andersen.

SF har ellers en fin historik i Furesø. I Værløse var partiet repræsenteret i byrådet ved først Jane Isdal og siden Jeanette Tabrizi-Christensen. I Farum var SF hovedantagonist til Peter Brixtofte med store profiler som Helene Lund og Lene Herdel. I 2001 fik SF intet mindre end 19.3 procent af stemmerne i Farum Kommune.

Ved det første valg til Furesø Byråd i 2005 blev det til 8.4 procent af stemmerne, Helene Lund og Jane Isdal kom ind i sammenlægningsrådet. Fire år senere var der fremgang. SF fik tre byrådsmedlemmer og 10,3 procent af stemmerne. ved samme valg blev socialdemokraten Ole Bondo Christensen borgmester med SFs Jane Isdal på en uriaspost som formand for Skoleudvalget i sparetider. I 2013 gik partiet tilbage til 2,3 procent af stemmerne og røg dermed ud af byrådet.

Partiet forsøgte at generobre en plads i byrådet ved valget sidste efterår. Partiformand Bo Finsen stod i spidsen for en liste med fire kandidater. Det udløste 2,5 procent af stemmerne, men der manglede 1,5 % for at tage det sidste mandat i valgforbundet med Socialdemokratiet og Det Radikale Venstre.

Bo Finsen tog konsekvensen af valgnederlaget, da han i foråret valgte at trække sig som formand for SF i Furesø. Ifølge Frederiksborg Amts Avis´oplysninger er også Jane Isdal og Frank Severin Hansen stoppet.

Partiforeningen er dog fortsat ganske stor, men der er lige for tiden ingen aktivitet. Det kan gøre det vanskeligt for Egedalkredsens folketingskandidat Trine Torp ved det kommende valg.

- Vi arbejder på at få nye folk til at tage over, siger Jens Andersen.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?