19. november 2019
Birte Weiss blev budt velkommen af museumsinspektør Cathrine Kyø Hermansen. Foto: Mikkel Arnfred
gallery icon

Se billedserie

Birte Weiss blev budt velkommen af museumsinspektør Cathrine Kyø Hermansen. Foto: Mikkel Arnfred
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S-koryfæ kastede glans over bogreception

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S-koryfæ kastede glans over bogreception
Furesø - 25. juni 2019 kl. 15:19
Af Redaktionen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var fuldt hus på Immigrantmuseet lørdag d. 15. juni. På dagen hvor Dannebrog angiveligt faldt ned fra himlen i Estland for 800 år siden og mens folkemødet på Bornholm kørte på sit højeste, slog museet også et slag for mangfoldighed og demokrati. I samarbejde med forlaget Turbine, kunne museet præsentere udgivelsen af bogen "Bidrag til Danmarks Indvandringshistorie - halvtreds år i frontlinjen" af journalist Ole Hammer. Ole Hammer har siden 1970 beskæftiget sig med indvandring - som redaktør af Fremmedarbejderbladet, i Mellemfolkeligt Samvirke og Dansk Flygtningehjælp, som konsulenter for både kommuner og indvandrerorganisationer og besidder et stort overblik over emnet. På dagen var tidligere indenrigsminister (m.m.) Birte Weiss indbudt som hovedtaler og sammen med museets chef, Cathrine Kyø Hermansen, satte hun stemningen med en engageret tale om sin store viden indenfor emnet.

Dagen markerede samtidig startskuddet for et nyt Indvandrerhistorisk Selskab, der i samarbejde med museet skal bestyrke og udbredde kendskabet til dansk migrationshistorie. Der var arabiske finger-foods, mangoer, storslået klezmer musik af Trio Valakia og masser af taler på menuen. Og med et aktuelt emne som migrationshistorie, var der både meninger, holdninger og netværksdannelse i luften.

I løbet af efteråret præsenteres både det nye selskabs bestyrelse, samt de første tiltag for deres arbejde. Følge museet på facebook eller museets hjemmeside. Eller skriv en mail på Indvandrerhistorisk.Selskab@gmail.com, hvis du har idéer eller forslag til kommende

arrangementer indenfor emnet migrationshistorie.

grafik køb billede