23. september 2020
Farumbanen løber langs Hillerød-motorvejen, når man kommer syd fra og rammer Farum. Foto: Allan Nørregaard
Farumbanen løber langs Hillerød-motorvejen, når man kommer syd fra og rammer Farum. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S genopliver drøm om tog mellem Farum og Hillerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S genopliver drøm om tog mellem Farum og Hillerød

Muligheden for togskinner langs Hillerødmotorvejen fra Farum til Favrholm ved Hillerød bliver en del af forhandlingerne om et trafikforlig.

Furesø - 17. januar 2020 kl. 09:09
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Privatbilisme og motorveje var i den grad i fokus, da VLAK-regeringen præsenterede et smalt trafikforlig lige inden sommerens folketingsvalg. Umiddelbart efter regeringsskiftet opsagde den nytiltrådte socialdemokratiske regering trafikforliget med henblik på at genstarte forhandlingerne i foråret.

Det har givet en gammel drøm om at forbinde Farumbanen med Hillerød ny luft under vingerne. Til stor glæde for Furesøs borgmester Ole Bondo Christensen (S).

- Trafikminister Benny Engelbrecht har selv taget kontakt til os. Ministeren er interesseret i det her projekt, fordi han gerne vil have et mere klimavenligt trafikforlig og er optaget af spørgsmål som trængsel og trafikstøj. Det er vores håb, at man i trafikforliget sætter penge af til en VVM-undersøgelse, så man kommer i dybden med projektet, fortæller Ole Bondo Christensen.

Konsulenter undersøger

Furesø Kommune har derfor betalt konsulentfirmaet Atkins 100.000 kroner for en rapport, som er lige på trapperne.

- Det mest oplagte ville være at føre jernebanesporet langs motorvejstraceet til Favrholm, hvor den kan støde på lokalbanen. På den måde vil den kunne betjene det kommende supersygehus og byudviklingen i området, siger Ole Bondo Christensen.

Hvornår trafikforhandlingerne går i gang er dog usikkert. Statsminister Mette Frederiksen (S) ville på et pressemøde mandag på Marienborg ikke sætte tidspunkt på, mens transportminister Benny Engelbrecht (S) torsdag udtalte til DR Nordjylland, at infrastrukturplanen må afvente en kommende klimahandlingsplan.

Har debatten om sexisme taget overhånd?