20. september 2021
Rundkørslen har mange steder nedsunke sten, som gør den ujævn at køre på, mens dårligt gående har svært ved at krydse i fodgængerfeltet. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen
Rundkørslen har mange steder nedsunke sten, som gør den ujævn at køre på, mens dårligt gående har svært ved at krydse i fodgængerfeltet. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rundkørsel i Farum: Sådan vil kommunen forbedre den

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rundkørsel i Farum: Sådan vil kommunen forbedre den

Den ujævne rundkørsel skal belægges med asfalt i stedet for brosten ifølge et forslag til budgetforhandlingerne

Furesø - 23. juli 2021 kl. 16:12
Af Louise Mørch Vilster

Rundkørslen på Williams Plads i Farum har længe været en ujævn fornøjelse at køre rundt i, som vi på Furesø Avis også skrev om sidste år, efter en række debatindlæg fra læserne. Nu er der et konkret forslag klar til, hvordan rundkørslen kan renoveres, og samtidig blive mere trafiksikker. Det er med i budgetforslaget for næste år og vil samlet koste 2,9 millioner kroner.

Forvaltningen foreslår således, at brostens-belægningen i rundkørslen erstattes af asfalt på det område, hvor bilerne kører. Derimod beholdes brostene i midten, og det område bliver udvidet, så kørebanen gøres smallere. Asfaltbelægningen betyder dermed, at hullerne i rundkørslen forsvinder.

Bump for bilerne

Der er også en ujævn belægning ved fodgængerovergangene, og derfor anvender de dårligst gående fodgængere med rollator ofte cykelstien langs rundkørslen. Det skriver forvaltningen i forslaget.

Samtidig med asfaltbelægningen skal der etableres en fem centimeter høj kant mellem den nye kørebane og midterområdet med brosten. Der skal også etableres hastighedsdæmpende foranstaltninger i form af bump, som busserne kan passere uden at blive generet.

Forslaget er et af forvaltningens ni anlægsforslag til budgetforhandlingerne for 2022-2025, og det foreslås at pengene afsættes allerede til næste år.

Synes du, at kommunen er der for dig?