2. december 2020
Over et ton kartofler blev samlet op af marken ved Rokkedyssegård i efterårsferien af cirka 2000 glade gæster. Arrangementet fandt sted i samarbejde med »Toogoodtogo.dk.
Over et ton kartofler blev samlet op af marken ved Rokkedyssegård i efterårsferien af cirka 2000 glade gæster. Arrangementet fandt sted i samarbejde med »Toogoodtogo.dk.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rokkedysse ramte kartoffelguldåre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rokkedysse ramte kartoffelguldåre
Furesø - 21. oktober 2020 kl. 19:03
Af Mikkel Kjølby

»Det var den vildeste oplevelse. En fantastisk måde at runde sæsonen af på«.

Torben Bo Toft Christensen har svært ved at forstå, hvor stor en succes efterårsferiens arrangement »Red kartoflerne« blev.

Rokkedyssegaard stod med et problem, for der var et stort parti kartofler tilbage i muldjorden. Derfor indgik de samarbejde med appen »Togoodtogo« om at få bedsteforældre, forældre og børn ud i marken, for at redde kartoflerne fra at gå til spilde.

Responsen var overvældende. Over de ni dage fik Rokkedyssegaard omkring 2000 gæster, som samlede mere end et ton kartofler op af marken.

Torben Bo Toft Christensen fik selv en på opleveren, som hyggeonkel på gårdens ældste traktor.

- Vi var lidt spændte på, hvordan arrangementet ville blive modtaget, men der kom så mange bedsteforældre med deres børnebørn for at grave kartofler op. Børnene fik lært, hvor maden kommer fra, og der blev snakket meget om begrebet kartoffelferie. Der var virkelig god læring i det, fortæller Torben Bo Toft Christensen.

Næppe sidste gang
Rokkedyssegaard har tidligere haft åbent i efterårsferien, men det var første gang, at bærplukningen blev suppleret med kartoffelredning. Det bliver næppe sidste gang.

- Vi kan sagtens finde på at gøre det igen, siger Torben Bo Toft Christensen, som nu går i gang med at planlægge juleåbent. Igen i år holder Rokkedyssegaard åbent i adventsweekenderne.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?