3. juli 2020
Hvad tæller højest: privat ejendomsret eller naturbeskyttelseslov. Det spørgsmål står centralt i Farumgårdsagen for gårdens ejer Kresten Andersen Bergsøe.   Foto: Allan Nørregaard
Hvad tæller højest: privat ejendomsret eller naturbeskyttelseslov. Det spørgsmål står centralt i Farumgårdsagen for gårdens ejer Kresten Andersen Bergsøe. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Retssagen om Farumgård indledes i april

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Retssagen om Farumgård indledes i april
Furesø - 08. marts 2018 kl. 10:17
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Retssagen om de lukkede porte på Farumgård er så småt ved at tage form.

arrow Læs også: Venstre stiller alternativt fredningsforslag for Farumgård

Farumgårds ejer Kresten Andersen Bergsøe oplyser til Frederiksborg Amts Avis, at sagen er berammet til at starte den 11. april ved Retten i Lyngby.

Kresten Andersen Bergsøe valgte i juni måned 2017 at lukke portene. Det skete efter en række krænkelser af fredningsbestemmelser, som siger, at offentligheden kun må opholde sig på stianlægget, som går lige igennem gården. Et overfald på Farumgårds gartner var den sidste dråbe, der fik bægeret til at flyde over.

På det tidspunkt var Kresten Andersen Bergsøe og Furesø Kommune i dialog om en alternativ stiføring, som havde nødvendiggjort en ny fredningssag som afløser for den gamle fredning, der stammer helt tilbage fra 1949.

Furesø Kommune politianmeldte Kresten Andersen Bergsøe for overtrædelse af naturbeskyttelsesloven og siden har forhandlingerne været lagt i mølposen.

Kresten Andersen Bergsøe repræsenteres ved retssagen af advokat Tove Dahl, som står overfor anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi.

arrow Første kig på ny fredning
05. november 2019 kl. 08:51 Opdateret: kl. 09:27
arrow Byrådet splittet i Farumgårdsagen
04. juli 2019 kl. 14:33 Opdateret: kl. 14:33
arrow Furesø har spildt to år på retssag
18. juni 2019 kl. 08:57 Opdateret: kl. 16:53
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?