17. oktober 2019
Det hydrauliske system i Farum Svømmehal skal også udskiftes. Det er med til at gøre renoveringen dyrere end forventet. Arkivfoto
Det hydrauliske system i Farum Svømmehal skal også udskiftes. Det er med til at gøre renoveringen dyrere end forventet. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Renoveringen af Farum Svømmehal bliver dyrere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Renoveringen af Farum Svømmehal bliver dyrere
Furesø - 25. maj 2019 kl. 10:32
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I efteråret 2018 opdagede personalet i Farum Svømmehal, at klinkebelægningen i 50 meter bassinet og soppebassinet trængte til renovering. Økonomiudvalget i Furesø Kommune bevilgede i februar 9,7 mio. kr. til renoveringen. Men det er ikke nok.

Licitationen for projektet giver en samlet anlægssum på 12, 331 mio. kr. Det har økonomiudvalget valgt at bevillige på mødet i denne uge. Økonomien i projektet skal konfirmeres af byrådet på onsdag.

Merprisen skyldes, at der er stødt yderligere komplikationer til. Forklaringen på stigningen i anlægssummen skyldes, at man i projekteringsfasen er blevet opmærksom på forhold omkring hydrauliksystemet, der løfter og sænker hæve/sænkebunden i 5o meter bassinet. Levetiden for hydraulikstemplerne sættes til 0-5 år og det anbefales at udskifte stemplerne, når bassinerne alligevel er tømt.

- Det er en ærgerlig udgift, men vi valgte at bevillige pengene, siger borgmester Ole Bondo Christensen (S).

For at minimere generne for brugerne af Farum Svømmehal har entreprenøren mandet op, hvilket fordyrer projektet. Desuden var der i den første sum ikke indeholdt udgifter til afgift for vandafledning af de 2,3 mio. liter vand, der skal tappes af bassinerne.

Forvaltningen havde stillet forslag om at udskyde enkelte projekter, men økonomiudvalget ville have det hele ordnet på en gang.

- Der skal laves det, der skal laves, mens svømmehallen er lukket. Der er ingen grund til at gøre det i to omgange, forklarer viceborgmester Lars Carstensen (K)

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede