3. juni 2020
Renoveringen af Søndersø Vandværk fortsætter, men med nye spilleregler.
gallery icon

Se billedserie

Renoveringen af Søndersø Vandværk fortsætter, men med nye spilleregler.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Renovering fortsætter med nye spilleregler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Renovering fortsætter med nye spilleregler
Furesø - 05. april 2020 kl. 17:33
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ved Søndersø er Hovedstadens Forsyningsselskab HOFOR i fuld gang med at renovere landets næststørste vandværk. Arbejdet fortsætter ufortrødent, også selvom hverdagen ikke er helt, som den plejer at være.

Det gamle overfladevandværk er revet ned, og kælderen til de nye vandværk er bygget. Nu er byggeriet rykket op over jorden. Den nye bygning, som kommer til at stå færdig i 2021, bliver desuden udstyret med et blødgøringsanlæg, så værket fra 2022 kan levere blødere vand til hovedstadsområdet.

- Coronakrisen har naturligvis givet os nogle nye udfordringer, men heldigvis var projektholdet godt sammentømret allerede inden krisen, så det er gået rigtigt godt med at få indarbejdet de nye regler for det fysiske arbejde på byggepladsen, siger projektleder Troels Lund fra HOFOR.

Arbejdet fortsætter under hensyntagende til smittespredning. De fleste møder er nu rykket over på Skype eller lignende, og de fysiske møder bliver så vidt muligt holdt udendørs med passende afstand mellem deltagerne. Frokostpausen afholdes i skiftehold, og der er blevet indført skærpede hygiejneregler.

Driftspersonalet, der betjener det nuværende vandværk, har en kritisk funktion i forhold til at sikre vandforsyningen. De er derfor fuldstændigt afskåret fra at komme på byggepladsen og fra al kontakt med folkene fra byggepladsen.

- Det er nogle gode folk, vi har på projektet, og de har været hurtige til at tilpasse sig. Så på nuværende tidspunkt ser det ikke ud til, at situationen kommer til at påvirke fremdriften af byggeriet, siger Troels Lund.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?