22. oktober 2020
Nina Bonnen Mourier fortalte om peberrod og meget andet. Foto: Mikkel Kjølby
gallery icon

Se billedserie

Nina Bonnen Mourier fortalte om peberrod og meget andet. Foto: Mikkel Kjølby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Premiere giver mod på mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Premiere giver mod på mere
Furesø - 22. maj 2020 kl. 13:52
Af Mikkel Kjølby

Madentreprenøren Eva Vedel og naturformidleren Nina Bonnen Mourier stod torsdag formiddag klar til at sende de første gæster på premiereudgaven af Urtesafari afsted på sanketur rundt om Søndersø.

Gæsterne fik på den 5,5 kilometer lange tur nyttig information om spiselig planter i naturen. Fattigmandsaspargen humle, den stærke peberrod, skvadderkål til salaten, ramsløg og meget mere. Det forrygende vejr gjorde humøret højt - også i tredje halvleg med picnicpakker.

- Vi er i dag blevet bekræftet i, at der en kæmpe interesse for at gå på opdagelse i naturen, sammen - hver for sig og at Urtesafarien både appellerer til naturelskere og desuden kan samle generationer på tværs, fortæller Eva Vedel, som glæder sig over det store aldersspænd.

- Yngste deltager var 3,5 år og ældste 82! Veninder på tur, unge og ældre par, mor, mormor og børnebørn, de seje, der kom cyklende fra København, lokale gæster og gæster fra bl.a. Hillerød og Jægerspris, siger noget om den brede interesse. Mange kendte Søndersøruten i forvejen, men som en af gæsterne sagde: Nu har jeg set ruten med helt andre briller. Jeg anede ikke, at der var så meget spiseligt i naturen og nu skal vi hjem og lave urtesalt af dagens høst, siger Eva Vedel.

Nina Bonnen Mourier er klar på mere.

- 47 gæster deltog i premieren, og vi har simpelthen fået så mange positive tilbagemeldinger og direkte opfordringer til at fortsætte med konceptet og det er den allerbedste drivkraft. Vi er allerede ved at planlægge nye datoer og flere ruter og kan allerede nu afsløre, at der også kommer en Urtesafari i Naturpark Mølleåen, fortæller Nina Bonnen Mourier.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?