24. maj 2019
Det centrale Værløse får et anderledes udtryk, når planerne for Posthusgrunden realiseres med start lige ind i det nye år.
Det centrale Værløse får et anderledes udtryk, når planerne for Posthusgrunden realiseres med start lige ind i det nye år.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Posthusbyggeri kan stå klart i sommeren 2020

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Posthusbyggeri kan stå klart i sommeren 2020
Furesø - 05. november 2018 kl. 08:32
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Furesø Byråd vedtog onsdag aften lokalplanen for Posthusgrunden i Værløse. Dermed er vejen banet for, at den nuværende bygning rives ned og erstattes med et byggeri på 5100 kvadratmeter i varierende etageantal fra 1 til 6 etager. Det mest bemærkelsesværdige er, at byggeri kan blive op til 25 meter højt. På det højeste punkt vil den kommende bygning være en meter lavere end tårnet i Kvicklybygningen.

Projektet omfatter 38 andelsboliger med store altaner, et sundhedshus og 62 parkeringspladser i bebyggelsens underetage. Samtidig nedlægges der 25 af de offentlige parkeringspladser i forbindelse med byggeriet.

- Det bliver et markant byggeri. Jeg glæder mig til, at vi får skabt aktivitet omkring posthusgrunden. Det vil gavne bymidten, siger udvalgsformand Egil Hulgaard (K), mens hans byrådskollega Lene Munch-Petersen (S) ser frem til et sundhedshus.

- For mig er det er en stor glæde, hvis vi kan få en form for sundhedshus. Lægerne sætter pris på at være samlet. På den måde sikrer vi, at vi ikke får lægemangel i området, lyder det fra Lene Munch-Petersen.

Furesø Kommune ejer grunden, men har indgået en betinget købsaftale med A/B Posthuset

Advokat Allan Thomsen har udviklet projektet sammen med sin advokatkollega Frank Hansen samt Høpner Projects og Urban Agency. Nu træder projektet ind i den næste fase. Der skal hentes et byggeandragende og en byggetilladelse hos Furesø Kommune, inden det gamle posthus kan rives ned.

- Jeg tror, vi kan komme i gang med nedrivning den 1. januar. Byggeriet kommer til at tage halvandet års tid. Vores bedste bud lige nu hedder, at vi er færdige den 1. maj 2020, fortæller Allan Thomsen.

Den endelige beslutning om, at igangsætte projektet er ikke taget endnu. To faktorer skal på plads. Der skal stiftes en andelsforening og erhvervslejemålene skal på plads.

- Vi har så mange reservationer, at vi er meget tæt på, at kunne danne andelsboligforeningen, men erhvervsdelen skal også med. Det er en forudsætning for projektet. Vi har fine drøftelser, men der er lige en knast eller to, der skal høvles, for at vi kommer på plads med det, siger Allan Thomsen.

Erhvervsdelen skal ifølge planerne være et sundhedshus på cirka 1.000 kvadratmeter. Allan Thomsen ser det som en oplagt mulighed for sundhedssektoren.

- Det er det eneste sted i Værløse, hvor det er muligt for sundhedssektoren at etablere sig i stueplan, hvilket er et stort ønske for dem. Huset er som skabt til det, lyder det fra Allan Thomsen.

Den samlede projektsum forventes at lægge på 175 mio. kroner.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede