16. december 2018
Denne skitse er foreløbigt den eneste, som illustrerer den mulige udvidelse af Farum Bytorv.
Denne skitse er foreløbigt den eneste, som illustrerer den mulige udvidelse af Farum Bytorv.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Positiv dialog om Farum Bytorv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Positiv dialog om Farum Bytorv
Furesø - 13. april 2018 kl. 10:24
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I slutningen af oktober måned kom en nyhed, som mange Farum-borgere havde ventet med længsel. Furesø Kommune og Dades var nået til enighed om strukturen for en udvidelse af Farum Bytorv på parkeringspladsen ud mod Paltholmvej. Planerne gik på en udvidelse af bytorvet på 6000 kvadratmeter samt 80-100 nye boliger.

I den forbindelse fik Dades fire måneder til at komme med et projekt, som skal danne baggrund for et køb af parkeringspladsen, som Furesø Kommune ejer.

Nu er der gået mere end fem måneder, og et projekt lader vente på sig, men parterne er fortsat i dialog.

Furesø Kommunes nye direktør for By- og Kultur, Claus Torp, fortæller:

- Hen over vinteren er der blevet arbejdet intensivt hos Dades og et spændende projekt er ved at komme til syne. Vi har oplevet et rigtig godt samarbejde med Dades, der har præsenteret os for visionære idéer, og naturligvis også gjort os opmærksom på udfordringer, der skal findes løsninger på. Det er vigtigt at komme godt rundt om emnerne og finde de bedste løsninger for udbygningen. Vi forventer snart at være klar med en udmelding om den kommende proces og planerne.

Hos Dades er den administrerende direktør Boris Nørgaard Kjeldsen optimist.

- Vi er i en god og fornuftig dialog omkring projektet, men vi er ikke nået så langt, som vi troede, vi ville være på dette tidspunkt, siger Boris Nørgaard Kjeldsen til Frederiksborg Amts Avis.

- Begge sider har ønsker, som vi skal se, om vi kan få ind i projektet og sikre, at det bliver realiserbart. Jeg er meget optimistisk med hensyn til, at vi snart kommer i mål, siger han videre.

Tilbage i oktober måned gav Boris Nørgaard Kjeldsen udtryk for, at Dades med sikkerhed ville købe parkeringspladsen af Furesø Kommune, men udvidelsen ville kun komme i stand, hvis der var tilstrækkelig interesse fra eventuelle lejere. Udvidelsen skulle blandt andet sikre Farum Bytorv et større udvalg af restauranter samt muligvis en H&M.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk