25. februar 2020
Torben Bo og Lisbeth Toft Christensen byder indenfor til åbent landbrug søndag den 15. september.
Torben Bo og Lisbeth Toft Christensen byder indenfor til åbent landbrug søndag den 15. september.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plukkeglade turister fra Asien strømmer til Rokkedyssegaard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plukkeglade turister fra Asien strømmer til Rokkedyssegaard
Furesø - 06. september 2019 kl. 11:03
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Turister har det med at lede efter autentiske oplevelser. En sådan finder man på Rokkedyssegaard, hvor man kan komme en tur i marken for at plukke jordbær og hindbær. Den oplevelse er ikke længere forbeholdt borgerne i lokalområdet, som i overstrømmende grad har taget Rokkedyssegaards lyksaligheder til sig. Næh, nu kommer gæsterne helt fra den anden side af jordkloden.

- Sæsonen er gået godt herude på gården, og især er vi overrasket over, at så mange turister finder vej til Rokkedyssegaard for at plukke hindbær og jordbær. Siden midt i juni har vi haft åbent for selvpluk hver eneste eftermiddag, og det vil folk rigtig gerne. Det er oplevelsen og især mange fra Indien, Japan, Malaysia, HongKong og Japan kommer og synes, at det er vildt eksotisk, fortæller Torben Bo Toft Christensen, som sammen med sin hustru Lisbeth står bag bæreventyret på Lejrvej i Kirke Værløse.

Sæsonen er slet ikke endnu. Søndag den 15. september kl. 10 til 16 byder Rokkedyssegaard indenfor til åbent landbrug. Denne dag tager 62 landmænd imod besøg for at fortælle om bæredygtig produktion.

Lisbeth og Torben Bo Toft Christensen har siden 1989 dyrket bær på Rokkedyssegaard. Det startede med jordbær, men siden er der kommet hindbær, brombær, kirsebær og blåbær med.

- Vi dyrker 50 hektar jord. Det er næsten det samme som 100 fodboldbaner. Her har vi bl.a. gartneri og frugtplantage. Vi dyrker bær, jordbær, hindbær, brombær, kirsebær og blåbær. Dyrkningen foregår med økologiske metoder i videst muligt omfang. Hver eneste morgen i maj til oktober plukkes tusindvis af bær direkte til gårdbutikken, toprestauranter i København og Nordsjælland samt butikker over hele Danmark, fortæller Torben Bo Toft Christensen, som har en klar målsætning.

- Vi vil gøre det til en oplevelse at spise bær. Friskhed, smag og mangfoldighed er ledetråde, og igennem hele sæsonen er der hver dag mulighed for pluk-selv i bærplantagen. Vi sylter, bager og rører is af vores bær. Her er nul bærspild, da alle bær bruges i vores 'marmeladeri'; et produktionskøkken indrettet på gården. I gårdbutikken sælger vi bærprodukter af vores bær, og i gårdcaféen serverer vi is og kager med masser af bær, forklarer han.

Til Åbent Landbrug på Rokkedyssegaard kan man blandt andet komme på rundvisning, lære om dyrkning og forarbejdning af bær, komme med på bærskattejagt, plukke hindbær, se ænderne og komme på traktortur.