18. november 2018
Farum Kano og Kajakklub har hjemme i et fornemt, gammelt sommerhus på Skallepanden. Går alt efter planen, suppleres byggemassen med en bådebygning. Bent Henriksen (tv.) og Arne Kølbæk-Pedersen glæder sig en nabobygning. Arkivfoto: Kenn Thomsen.
Farum Kano og Kajakklub har hjemme i et fornemt, gammelt sommerhus på Skallepanden. Går alt efter planen, suppleres byggemassen med en bådebygning. Bent Henriksen (tv.) og Arne Kølbæk-Pedersen glæder sig en nabobygning. Arkivfoto: Kenn Thomsen.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pludselig var der hul igennem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pludselig var der hul igennem
Furesø - 08. februar 2018 kl. 10:56
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lige skråt overfor Furesøbad - godt gemt inde bag høje træer - finder man naturperlen Skallepanden.

Her har Farum Kano & Kajakklubben i mange år hørt til i et gammelt sommerhus med bådindløb i kælderen.

Men klubben har manglet opbevaringsplads til de mange kanoer, som istedet står under åben himmel, hvilket har medført en del tyverier.

I flere omgange har der været udarbejdet skitser og planer for en ny bådebygning, men hver gang er det stødt på grund. Otte år tog det, før der kom hul igennem.

I sommers fejrede klubben sit 80 års jubilæum og endnu engang ytrede bestyrelsen ønske om at få lokalplanen ændret, så der blev mulighed for at opføre et bådehus.

Borgmester Ole Bondo Christensen (S) kom ønsket i møde og arbejdet med en ny lokalplan blev sat i gang.

Ved onsdagens byrådsmøde blev den nye lokalplan sendt i høring.

Konkret ønsker klubben at bygge et 162 m2 stort hus i træ. Bådehuset er beliggende indenfor søbeskyttelseslinjen, og skal i forbindelse med byggetilladelsen have dispensation herfra. Det fikses ved at udlægge et byggefelt til en let og transparent bådebygning i den vestlige del af området.

Bestyrelsmedlem Arne Kølbæk-Pedersen tør næsten ikke glæde sig for tidligt.

- Det er dejligt, at vi nu er kommet et stykke vej, men før lokalplanen har været i høring og endelig godkendt, tager vi det stille og roligt, siger Arne Kølbæk-Pedersen.

Klubben har fået grønt lys fra Danmarks Naturfredningsforening, Ornitologisk Forening og Natyrstyrelsen, men der kan komme indsigelser til lokalplanen fra andre sider.

Skulle det lykkes at komme igennem med den nye lokalplan, så har klubben midlerne til at sætte arbejdet i gang med det samme.

- Vi har pengene til at opføre bådebygningen. Vi har gennem årene lavet en opsparing. Noget af arbejdet skal udføres af klubbens egne medlemmer, da vi har en del professionelle håndværkere i vores rækker, fortæller Arne Kølbæk-Pedersen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk