3. juni 2020
Foto: Ryetbo Plejehjem
gallery icon

Se billedserie

Foto: Ryetbo Plejehjem
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plejehjem kæmper for at holde coronaen ude

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plejehjem kæmper for at holde coronaen ude
Furesø - 02. april 2020 kl. 17:06
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rundt omkring i Furesø kæmper plejepersonalet for at holde stand mod coronavirussen. Det sker også på Ryetbo Plejehjem i Værløse.

- Vi kæmper for at holde coronaen væk. Vi startede med, at spritte gæsterne af en uge før landet blev lukket ned, fortæller forstander Lise Bligaard, som er pavestolt af sit personale i denne tid.

- Personalet løber ekstra hurtigt i denne tid. og de fortjener en hyldest. De løfter opgaven i fællesskab og sørger for, at coronaen ikke kommer indenfor døren, lyder det fra Lise Bligaard, som også roser de pårørende, som har forstået at holde sig væk og sætter gaven ved døren til deres kære.

Beboerne på plejehjemmet har prøvet lidt af hvert. Det afspejler sig i deres holdning til coronakrisen.

- En sød ældre mand sagde til mig: Jeg har prøvet anden verdenskrig, og denne gang får vi jo god mad og der er ingen rationering på kaffe. Og personalet er søde og rare ved os. Så hvad er problemet, fortæller Lise Bligaard.

Dagligdagen er ændret for personalet og beboerne, for der skal holdes afstand. I tirsdags skinnede solen fra en skyfri himmel, og aktivitetsmedarbejder Rakul Thomsen rykkede udenfor, hvor hun gav syng-med koncert.

- I Italien synger de jo i gaderne, og på Ryetbo skulle vi også gøre noget. Beboerne er vant til at synge med Rakul og så skulle de bare gøres på en anden måde. Beboerne nød det virkelig. De stod bag vinduerne og sang med. Nogle havde tårer i øjnene. Det var bevægende, siger Lise Bligaard.

mikkel

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?