16. oktober 2021
Picnicekspressen kører fra Københavns Hovedgade til Farum Station for at bringe gæster frem og tilbage til Furesø Picnicfestival,
gallery icon

Se billedserie

Picnicekspressen kører fra Københavns Hovedgade til Farum Station for at bringe gæster frem og tilbage til Furesø Picnicfestival,
Foto: Thomas Voller
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Picnicfestival kører videre for fuld damp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Picnicfestival kører videre for fuld damp
Furesø - 08. marts 2018 kl. 14:48
Af Mikkel Kjølby

Veterantoget Picnicekspressen kommer til Picnicfestival 2018. Buresø og Furesøbad bliver centrum for begivenhederne den 2. og 3. juni.

arrow Læs også: Kæmpe succes - minimalt udbytte

For første gang rykker en del af Furesø Picnicfestival ud af kommunen, men kun lige om på den anden side af kommunegrænsen. Lørdag den 2. juni omdannes søbredden ved Buresø til picnicplads.

Det sker for at markere oprettelsen af Naturpark Mølleåen.

- Det er en god anledning til at italesætte det, at vi har fået denne naturpark. Det er noget natur, som kan noget helt andet, siger picnicfestivalens mor, Eva Vedel.

Egedal Kommune er for første gang med. Konceptet bliver Vild mad. Det kommer til at handle om spiselige planter, orkidevandringer, sanketure og en rute rundt til de lokale fødevareproducenter. Desuden laves der en naturaktivitetsbane til lejligheden.

Søndag den 3. juni rykker begivenheden tilbage til vante rammer ved Furesøbad.

Her bliver der et picnicmarked, hvor man kan købe mad til sin picnickurv. Blandt andet kommer Restaurant Furesø Marina med deres bud på en Furesø Picnixbox med tapas. Der kommer et showkøkken, hvor der bliver tryllet med maden. Kommunen kommer med smagsprøver fra det nye økologiske køkken på Lillevang Plejecenter. Og så regner Eva Vedel med at få FC Nordsjælland til at gå med i picnicfestivalen med trænere fra Right to Dream-akademiet og godbidder fra deres restaurant, såkaldte Deli-Bites baseret på fodboldspillernes daglige kost. Naturligvis er der fortsat fokus på de gode, lokale aktører, men udefrakommende er også velkomne.

- Vi inviterer i første omgang lokalt, for det er en del af historien, at vi har så meget godt herude i Furesø, men skulle der komme en københavnsk virksomhed med noget fedt, så tager vi det med, forklarer Eva Vedel.

- Dybest set er den et sjov fest, der bygger på synergier og binder erhvervsliv, kommune, kulturliv og foreninger sammen. Det er derfor, jeg gør det. Det har skabt gode synergier mellem interessenterne og giver værdi på den lange bane, siger Eva Vedel.

Denne gang bliver der gjort noget ekstra for at tiltrække københavnerne. Ligesom i gamle dage kommer der til at køre et damplokomotiv fra Københavns Hovedbanegård hele vejen til Farum, hvorfra børnefamilierne kan gå den korte tur til Furesøbad.

Eva Vedel har booket veterantoget Picnicekspressen, der er en tidslomme med første, anden og tredje klasse. Der følger endda billettører med.

- Det bliver festligt, siger Eva Vedel.

op

Rejser du til udlandet i år?