23. september 2020
Tilbage i 1990erne vendte Joachim Jerichow og Niels Bjerregaard hjem fra college og gjorde VBBK til danske mestre. Peter Møller går nu i deres fodspor og skifter tilbage til barndomsklubben. Foto: Mikkel Kjølby
gallery icon

Se billedserie

Tilbage i 1990erne vendte Joachim Jerichow og Niels Bjerregaard hjem fra college og gjorde VBBK til danske mestre. Peter Møller går nu i deres fodspor og skifter tilbage til barndomsklubben. Foto: Mikkel Kjølby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Peter vender tilbage til barndommens hal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Peter vender tilbage til barndommens hal
Opdateret 10. august 2020 kl. 08:23
Furesø - 07. august 2020 kl. 12:31
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Søndersøhallen er blevet til Søndersø Idrætscenter. Men dørene knirker stadig på samme måde. Menneskerne omkring Værløse Basket er de samme. Og lugten i omklædningsrummet har ikke ændret sig.

Det var her Peter Møller brugte størstedelen af sin ungdom. Han startede til basket som 8-årig med Jørgen Lind som træner. Det udviklede sig til lidt af et eventyr. Årgang 94 nåede et hidtil ukendt niveau for et dansk klubhold. Det kulminerede med en tredjeplads i Euro League.

- Andre tog hjem til deres kammerater for at lege. Jeg tog i hallen og havde det sjovt sammen med vennerne. Jeg var her altid. Søndersøhallen har altid været mit andet hjem, siger Peter Møller med en tilfreds mine. For nu er han der minsandten igen.

Allerede som 16-årig fik Peter debut for VBBKs ligahold. To år senere var han etableret førsteholdsspiller. I sommeren 2014 fik han endda debut på det danske landshold. De amerikanske collegehold havde fået øje på Peter.

- Jeg fik 16 tilbud om scholarship, erindrer Peter Møller, som valgte Liberty College. Det blev en kort fornøjelse.

- Jeg passede ikke ind. Det var ikke mig. Hen på vinteren blev min mor alvorligt syg, og jeg blev nødt til at tage hjem. Mens jeg var hjemme, blev træneren fyret. Mange ting skete på en gang, forklarer Peter Møller, som valgte at skifte til Metro State i Denver, hvor han tilbragte de næste tre år.

- Det var den bedste beslutning, jeg har taget. Det var en meget mere europæisk atmosfære.

Peter afsluttede sin bachelor indenfor International Business på Metro State, og gik direkte ind i en tilværelse som professionel basketballspiller på en 2-årig kontrakt med Svendborg Rabbits i den danske liga.

Den kontrakt løb ud midt under corona-nedlukningen, og da Peter nogenlunde samtidig fik besked om, at han var optaget på drømmestudiet Entrepreneurship and Innovation på universitet i Lund, stod det klart, at der skulle ske noget nyt.

- Jeg valgte at sige; nu er det tid til at gøre min uddannelse færdig. Men så skulle jeg finde en måde, at få basketball til at passe ind. Jeg var begyndt at snakke med basketklubben i Lund, da Susie Heede (Værløses træner red.) tog kontakt til mig. Jeg tog et møde med Susie og Jesper Hauge, som spurgte, hvad der skulle til for, at jeg kunne spille for Værløse. De opfyldte alle mine betingelser. Jeg kunne mærke, at det var vigtigt for dem. Så var det ikke en svær beslutning, fortæller Peter Møller, som har bosat sig i Malmö, men fortsat har sin far boende i behagelig cykelafstand af Søndersøhallen.

Peter Møller vender tilbage i en ny rolle.

- Jeg bliver den ældste på holdet, siger Peter med et smil.

- Jeg har været på en rejse, som kun de færreste danske basketspillere oplever. Jeg forventer at give sindssygt meget tilbage til klubben og bære kulturen videre.

Har startet virksomhed
Peter Møller bliver sponsor for sig selv. For på hans kamptrøje bliver firmalogoet for Coachsome trykt. Der kommer også et banner op i hallen.

- Da jeg spillede i Svendborg, startede jeg virksomheden Peter Møller Training, hvor jeg tilbød individuelle træningsforløb. Det gik op for mig, at der manglede en platform, hvor man kunne købe privat træning, forklarer Peter Møller, som fik udviklet software til Coachsome i Bangladesh.

- Over 100 trænere er allerede tilknyttet Coachsome bl.a. et stort navn som Mark Strudal. Vi har trænere i over 20 sportsgrene. Det er vigtigt for mig, at det ikke kun er dyre trænere, for det skal være tilgængeligt for alle, forklarer Peter Møller.

Har debatten om sexisme taget overhånd?