21. april 2021
På kun to uger var 14 pavilloner svarende til cirka 560 m2 indrettet til institutionens daglige behov.- Foto: Ajos´ pavilloner,
gallery icon

Se billedserie

På kun to uger var 14 pavilloner svarende til cirka 560 m2 indrettet til institutionens daglige behov.- Foto: Ajos´ pavilloner,
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pavilloner sikrer dagligdagen efter vandskade i Skovstjernen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pavilloner sikrer dagligdagen efter vandskade i Skovstjernen
Furesø - 07. april 2021 kl. 11:55
Af Mikkel Kjølby

Gode råd var dyre, da der i februar opstod en vandskade i Børnehuset Skovstjernen på Skovlinjen i Værløse. Den omfattende vandskade gjorde institution uanvendelig. På kort tid opførte Ajos a/s en midlertidig løsning samme sted bestående af moderne pavillonmoduler.

- Furesø Kommune kontaktede os med problemstillingen. På grund af renovering skulle de hurtigst muligt have etableret en midlertidig institution. Den skulle opføres på samme adresse, så de fortsat havde adgang til deres legepladser, og vi bød ind med en totalløsning med vores moderne pavillonmoduler, fortæller Thomas Olsen, projektkonsulent i udlejningsvirksomheden Ajos a/s.

I alt 14 sammenbyggede pavilloner med en samlet bygningsmasse på cirka 560 m2 blev indrettet til institutionens daglige behov, og hele den midlertidige bygning blev leveret og monteret i februar.

- Ajos' pavillonløsning indeholder den ønskede plads til to vuggestuegrupper, tre børnehavegrupper og det tilknyttede personale. Hele den gamle institution var ubeboelig, så vores løsning sikrede en fuldt ud moderne institution med grupperum, entre, garderober, toiletter i børnestørrelse, pusleborde, køkken, kontorer og toiletter til personalet, vaskerum m.m. En af pavilloner blev indrettet som soverum til børnene, siger Thomas Olsen.

- Hele den midlertidige installation er udstyret med vandbåret gulvvarme, og det varme vand sikres på miljøvenlig vis af en luft til vand varmepumpe. Desuden er der ventilation i alle moduler, så børn og personale er sikret et godt indeklima hele døgnet, tilføjer han.

Klar på to uger
Blot to uger efter vandskaden var konstateret, var den nye institution indflytningsklar for børn og personale.

Udvalgsformand Bettina Ugelvig Møller (S) er imponeret.

- Det er imponerende, så hurtigt pavillonerne er skudt op på Skovlinjen, siger Bettina Ugelvig Møller, som håber på forståelse for områdets beboere.

- Vi har god erfaring med at genhuse dagtilbud i pavilloner, når det har været nødvendigt. Heldigvis kan børnene fortsat bruge legepladsen og det er vigtigt i hverdagen. Til gengæld står pavillonerne nu på parkeringspladsen og de forældre, der kommer i bil, må nu parkere på den anden side af vejen ved villaerne. Trods de gener, som det må give beboerne der, håber jeg, at alle kan komme overens med den midlertidige situationen, og at bilister og cyklister i området vil være ekstra opmærksomme på, at flere små børn og deres forældre krydser vejen, forklarer Bettina Ugelvig Møller.

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?