9. marts 2021
Carsten Svensson er valgt som spidskandidat. Mette Pena Madsen er skiftet fra Enhedslisten til Dansk Folkeparti og bliver nummer to på listen til kommunalvalget. Foto. Allan Nørregaard
Carsten Svensson er valgt som spidskandidat. Mette Pena Madsen er skiftet fra Enhedslisten til Dansk Folkeparti og bliver nummer to på listen til kommunalvalget. Foto. Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Partihop: Fra Enhedslisten til Dansk Folkeparti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Partihop: Fra Enhedslisten til Dansk Folkeparti
Furesø - 13. november 2020 kl. 09:57
Af Mikkel Kjølby

Dansk Folkeparti i Furesø Kommune fik ved kommunalvalget i 2017 valgt spidskandidaten Carsten Svensson ind i Furesø Byråd.

Nu er partiet så småt ved at gøre klar til kommunalvalget i 2021. Der har været holdt opstillingsmøde og her blev Carsten Svensson genvalgt som spidskandidat.

- Der er lang tid til valget, men jeg har en stor tryghed. Jeg får utroligt mange borgerhenvendelser og føler, at der er en bred tillid til hvad vi gør som parti, og hvad vi har fået gennemført, siger Carsten Svensson.

Dansk Folkeparti har også valgt nummer to på valgsedlen, hvor der bliver tale om en partiliste og ikke sideordnet opstilling.

Mette Pena Madsen stillede ved valget i 2017 op for Enhedslisten. For et par år siden skiftede hun til Dansk Folkeparti.

Yderligere fem kandidater har meldt deres interesse, men skal lige igennem partiets kandidatuddannelse, inden de officielt bliver byrådskandidater.

- Vi har en del indmeldelser fra Enhedslisten. Nogle vil måske se det, som et mærkeligt skifte, men når vi ser på det politiske, så har vi meget tilfælles. Især i forhold til kampen for de svageste i samfundet, forklarer Carsten Svensson, som ser frem til samarbejdet med Mette Pena Madsen.

- Mette bliver min dansepartner ved kommunalvalget. Vi arbejder som et hold. Mette er lige så engageret som mig i spørgsmålet, som virkelig er blevet vores mærkesag, anbringelser udenfor hjemmet, forklarer Carsten Svensson.

Dansk Folkeparti i Furesø har i denne valgperiode haft stort fokus på anbringelser af børn udenfor hjemmet. Det har ifølge Carsten Svensson givet pote.

- Furesø Kommune er gået fra 78 til 45 anbringelser. Nedgangen i antallet af anbringelser betyder, at pengene fra de dyre anbringelser i stedet bruges til forebyggelse og til hjælp i hjemmet. Det skulle gerne betyde, at flere kommer ud på den anden side som hele mennesker, fortæller Carsten Svensson.

Folketingskandidat
Carsten Svensson har også et ønske om at blive folketingskandidat for Dansk Folkeparti, men den slags kræver en del. Men i denne uge er han blevet optaget i partiets kandidatgruppe.

Dermed har han mulighed for at blive folketingskandidat i Egedalkredsen, som dækker Egedal og Furesø Kommuner, hvis ellers medlemmerne bakker ham op.

Er det en god idé at udnævne politikere til ambassadører?