23. oktober 2021
Det kommende børnehus har endnu ikke fået et navn. Til det formål udskirves en navnekonkurrence.
gallery icon

Se billedserie

Det kommende børnehus har endnu ikke fået et navn. Til det formål udskirves en navnekonkurrence.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På torsdag starter gravearbejdet i Flyvestationens børnehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På torsdag starter gravearbejdet i Flyvestationens børnehus
Furesø - 23. september 2019 kl. 10:46
Af Mikkel Kjølby

At planlægge en helt ny bydel med 450 boliger spredt ud i fem enklaver kræver en del. Trafik, kultur, og meget andet skal helst gå op i en højere enhed. Og for børnene skal der naturligvis være en daginstitution. Det bliver i den tidligere officerskole. Og torsdag den 26. september klokken 15.30 går det fysiske arbejde i gang.

Borgmester Ole Bondo Christensen (S) er efterhånden en særdeles rutineret herre ud i kunsten at tage 1. spadestik, men ikke desto mindre har han denne gang sikret sig hjælp af en stor gravemaskine, og alle børn må også meget gerne hjælpe til med gravearbejdet.

Officerskolen skal rumme et moderne børnehus med plads til 150 vuggestue- og børnehavebørn.

- Dette byggeri er første kommunale bygning og afgørende for at omdanne Flyvestationen til et boligområde. Jeg er sikker på, at børnehuset bliver et centralt samlingspunkt i Jonstrup. Samtidig får adgang til naturoplevelser og ikke mindst den åbne himmel, siger Ole Bondo Christensen.

Formanden for Udvalg for Dagtilbud og Familier, Bettina Ugelvig Møller, glæder sig:

- Det bliver en moderne institution, hvor naturen kommer til at spille en stor rolle. Der er god kontakt og god adgang til den store, naturprægede legeplads, som rummer både et vuggestueområde og børnehaveområde. Udearealerne kommer til at have rolige og trygge miljøer for de helt små og samtidig plads til det vildere liv under åben himmel for børnehavebørnene, siger Bettina Ugelvig Møller.

Daginstitutionen skal efter planen stå færdig medio 2020. Når det nye børnehus står klart skal det gå under et nyt navn, og i den forbindelse vil der blive udskrevet en navnekonkurrence blandt borgerne, som kan være med til at komme med gode forslag til børnehusets nye navn i en lokalhistorisk kontekst.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?