4. august 2020
Rhoda Ting instruerer børnene i at skabe ?land art?. Arrangeret kunst i naturen med brug af naturens egne materialer. Børnene lavede også små kunstværker i petriskåle.
gallery icon

Se billedserie

Rhoda Ting instruerer børnene i at skabe ?land art?. Arrangeret kunst i naturen med brug af naturens egne materialer. Børnene lavede også små kunstværker i petriskåle.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Oplev nye kunstværker i naturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oplev nye kunstværker i naturen
Furesø - 30. juli 2020 kl. 09:49
Af Joachim Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Otte børn fik onsdag mulighed for at udfolde sig kreativt og skabe kunstværker i naturen rundt om Skovhuset i Værløse. Det er en af sommerferieaktiviteterne i Furesø Kommune og foregik under kyndig vejledning af kunstnerduoen Studio Thinkinghand. Den består af ægteparret Rhoda Ting og Mikkel Dahlin Bojesen, der normalt holder til i den gamle smedehal på Flyvestation Værløse.

I skoven blev børnene introduceret til kunstnernes undersøgende tilgang til naturen. Og det tog de pænt imod.

- Det er virkelig fedt, de har mange idéer. De er åbne og flydende og meget bedre end voksne, sagde Rhoda Ting. Hendes mand bakkede op.

- De er legesyge, og det er en af kunstens præmisser. De er helt med på, at vi udfordrer naturforståelsen, og at robotter måske også kan være natur. Det giver os enormt meget, sagde Mikkel Dahlin Bojesen.

Parret underviste for første gang på Munkeruphus under coronakrisen, hvor en skole havde flyttet ud.

De otte deltagere skulle blandt samle forskellige objekter i naturen ind og bruge dem til at fortælle en historie i små petriskåle. Her blev genstandene overhældt med epoxy, en særlig slags lim, der hærder fuldstændig. Eller som en af deltagerne, Clara, forklarede det.

- Vi skulle finde ting i naturen, lægge dem i en dåse og hælde en mærkelig ting på, så det smelter sammen og bliver til et maleri.

De små kunstværker bliver udstillet i Skovhuset i weekenden.

Det samme gør tre udendørs eksempler på såkaldt land art, skulpturer af naturens materialer arrangeret i naturen.

Også her fik børnenes fantasi frit løb, og det gav blandt andet veninderne Alicia og Ida på 13 og 14 en god idé.

De fjernede skovbundens grønne plantedække i en cirkel, så der var udsyn til livet nedenunder.

- Normalt kan man kun se det grønne, men vi har lavet en åbning, som når man sætter lys på noget i film, så man lægger mærke til det. Man kan værdsætte det, der er under overfladen, som man ikke tænker over, forklarede de.

De var begge enige i, at naturen og den skov, de ofte har leget i, pludselig bød på mere, end de før har lagt mærke til.

- Vi tænker mere over tingene og er mere åbne for at kigge efter, end vi var før, sagde de.

Imens var andre grupper af børn ved at skabe kunstværker med pinde, som blandt andet blev brugt til at efterligne et bålsted.

De købte helt ind på den filosofi om forholdet mellem mennesker og natur, som kunstnerparret lagde op til at udfordre.

- Det er også en øvelse i at bruge de kvaliteter, som naturen har, sagde Mikkel Dahlin Bojesen.

Kunstnerduoen Studio ThinkingHand har for tiden en soloudstilling på Munkeruphus med titlen Entangled Encounters, hvor de netop har lavet skulpturer og installationer med en blanding af natur og syntetiske materialer som epoxy.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?