20. september 2021
Fra Galaksens ungemusical til Cirkusrevyen. Oliver Melander har taget turen i ekspresfart. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Fra Galaksens ungemusical til Cirkusrevyen. Oliver Melander har taget turen i ekspresfart. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Oliver springer ind på dansescenen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oliver springer ind på dansescenen
Furesø - 30. marts 2019 kl. 08:12
Af Mikkel Kjølby

Egentlig ville Oliver være læge, men så en dag hev en kammerat ham med til prøverne på Furesø Ungemusical. Syv år senere står han med en bachelor i dans og skal optræde i Cirkusrevyen til sommer.

Uden at vide det tog Oliver Melander beslutningen, da musicalen Oliver havde premiere i Galaksen.

- Jeg måtte have mere af den følelse, jeg fik i kroppen, da vi stod på scenen med publikum til premieren, fortæller Oliver Melander og fortsætter:

- Koreografen syntes, at jeg bevægede mig godt og udnævnte mig til hoveddanser i forestillingen. Jeg blev fanget af det, forklarer Oliver.

Han droppede at søge ind på medicinstudiet. I stedet søgte han ind på Gerlev Idrætshøjskoles danselinje og året efter på Stepz danseakademi på Østebro. Nysgerrigheden omkring det at bevæge sig til musik skulle stilles.

- Jeg gik til taekwondo i otte år, men dansen mødte jeg først i forbindelse med musicalen Oliver. Jeg troede, at det var for sent til at jeg kunne gøre karriere indenfor dansen, siger Oliver Melander.

En lærer opfordrede ham dog til at søge videre. En audition udløste en plads på en skole i Barcelona.

- Jeg tog derned for at se på skolen, og blev helt solgt, da jeg så, hvad de kunne. Det er en slags Fameskole med forskellige linjer og studerende fra 18 forskellige lande, forklarer Oliver Melander, som undervejs fik et scholarship. Alligevel var det nødvendigt, at tage tre jobs, når han var hjemme i den tre måneder lange sommerferie.

Netop som han fik sit eksamenbevis, dukkede endnu en fantastisk mulighed op. Oliver blev ansat ved Bregenz Festspiele og dansede sig i tre måneder igennem operaen Carmen on the Lake på den gigantiske scene.

Vel hjemme i Danmark blev han hyret af Aarhus Teater til musicalen West Side Story, men bagefter trak eventyrlysten ham til Indien, hvor han kombinerede rejsen med en 200 timers yogauddannelse.

- Danselivet består mest af en lang række auditions, hvor man får en masse afslag. Men i november måned var jeg til audition på Cirkusrevyen. En måned efter fik jeg besked på, at jeg var hyret. Det bliver mit første job i nærheden af mine venner. Jeg er virkelig spændt på det, og glæder mig til at få en sommer herhjemme, siger Oliver Melander, som bor hos sin mormor i Værløse henover sommeren.

I mellemtiden hjælper han til med Furesø Ungemusical, hvor han er koreografiassistent. En række andre tidligere musicaldeltagere giver også en hånd med.

- Vi kan ikke lade være, siger Oliver med et smil.

Synes du, at kommunen er der for dig?