30. juli 2021
Enhedslistens spidskandidat Øjvind Vilsholm (tv.) og Alternativets spidskandidat Allon Hein Sørensen(th.)  vil begge have ekstra fokus på det sociale og det miljømæssige i kommunen, derfor er de to partier gået i valgforbund. Foto: PRmeter Kommunikation
Enhedslistens spidskandidat Øjvind Vilsholm (tv.) og Alternativets spidskandidat Allon Hein Sørensen(th.) vil begge have ekstra fokus på det sociale og det miljømæssige i kommunen, derfor er de to partier gået i valgforbund. Foto: PRmeter Kommunikation
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ø og Å i rød-grønt valgforbund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ø og Å i rød-grønt valgforbund
Furesø - 04. august 2017 kl. 18:41

FURESØ: Lige inden sommerferien offentliggjorde borgmesterpartiet Socialdemokraterne et valgforbund med Det Radikale Venstre og SF. I samme moment rakte man hånden frem til Alternativet og Enhedslisten i håbet om et bredt valgforbund på venstrefløjen. Men det ønske bliver ikke opfyldt.

Enhedslisten og Alternativet har istedet valgt et smalt rød-grønt valgforbund.

Enhedslistens byrådsmedlem Øjvind Vilsholm henviser til markante forskelle i den førte politik.

- Vi vil hellere støtte hinanden end de andre. Vi styrker det miljømæssige og de bløde velfærdsområder i kommunen ved at gå sammen, forklarer Øjvind Vilsholm.

Enhedslisten har haft et mandat i byrådet i de to seneste valgperioder, mens Alternativet for første gang stiller op i Furesø Kommune med Allon Hein Sørensen som spidskandidat.

- Det har været noget af en hård hestekur de sidste år, og de penge man har sparet, har i stedet kostet dyrt på især den sociale bundlinje. Vi vil i Alternativet arbejde for, at der i Furesø altid sættes fokus på alle tre bundlinjer, den miljømæssige, den sociale og den økonomiske. Vi mener ,vi kan skabe balance, ved at udskifte en kontrol- og dokumentationskultur med tillid til personalets faglighed og borgernes ønsker. Dermed kan vi sætte fokus på miljø og velfærd, og give blandt andet daginstitutionerne et meget tiltrængt løft, siger Allon Hein Sørensen, som også ser de bedste muligheder for at opnå valg til byrådet i denne alliance.

Øjvind Vilsholm vurderer, at de to partier er meget på linje.

- Der er brug for et stærkt alternativ til den nedskæringspolitik, som Socialdemokratiet har ført sammen med Konservative og Venstre i byrådet. Vi skal udvikle og forbedre de kommunale tilbud ikke forringe dem, siger Øjvind Vilsholm.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?