24. februar 2020
Fiskebækbroen bliver flot igen. Arbejdet med renoveringen af den kendte bro skrider fremad.
Fiskebækbroen bliver flot igen. Arbejdet med renoveringen af den kendte bro skrider fremad.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt kapitel om Fiskebækbroen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt kapitel om Fiskebækbroen
Opdateret 30. november 2011 kl. 10:27
Furesø - 29. november 2011 kl. 06:00
Af Jimmy Rømer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Farum: Fiskebækbroen har i årets løb fået "en kærlig hånd", og arbejdet med underdelen er forløbet ganske fornemt.

Den ansvarlige for istandsættelsen, Hans-Åge Cordua fra Vejdirektoratet, oplyser, at det er gået planmæssigt, blandt andet fordi efteråret rent vejrmæssigt har artet sig fint.

- Arbejdet kunne have været besværliggjort betydeligt, hvis vi havde haft anderledes vejr. Heldigvis har søndagens storm ikke betydet noget særligt, siger Hans-Åge Cordua til Frederiksborg Amts Avis.

Broarbejdet er delt op i to: I indeværende år har underdelen af broen, der egentlig består af to broer, blevet istandsat for blandt andet revner, afrensning af betonoverflader, og udbedring af løst siddende beton på blandt andet søjler, længdebjælker og tværbjælker. Næste år er det så overdelen af broerne, som får en renovering.

- Efter planen skal arbejdet påbegyndes til foråret, og vi anslår, at det vil stå på i et halvt års tid. Og selvfølgelig vil det have indflydelse på trafikafviklingen, forklarer Hans-Åge Cordua

Når arbejdet er afsluttet i efteråret 2012, er der dermed skrevet et nyt kapitel i historien om broen, der tidligere har været genstand for store overskrifter. Fiskebækbroen blev bygget færdig i 1972, men den vestlige del kollapsede, inden broen overhovedet blev taget i brug. Det skete på grund af en fejl i funderingen, og entreprenørfirmaet, der stod bag arbejdet, gik konkurs.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis tirsdag.