16. december 2017
Jesper Larsen (V) ser en uheldig udvikling.Han mener, at de små samfund nedprioriteres til fordel for en centralistisk tankegang.
gallery icon

Se billedserie

Jesper Larsen (V) ser en uheldig udvikling.Han mener, at de små samfund nedprioriteres til fordel for en centralistisk tankegang.
Foto: Gustav Juul
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye kandidater til kamp for lokalsamfund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye kandidater til kamp for lokalsamfund
Furesø - 12. oktober 2017 kl. 10:01
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sidste uges artikel om Hareskov Skoles fysiske tilstand har ikke overraskende bragt en stribe lokale kandidater på banen.

Det tidligere kommunalbestyrelsesmedlem i Lyngby-Taarbæk, Jesper Larsen, er i dag næstformand for Hareskov Skoles bestyrelse og samtidig byrådskandidat for Venstre i Furesø.

- Socialdemokratiet har haft flertallet de sidste otte år og i starten af denne valgperiode, altså for næsten fire år siden, indrømmede socialdemokratiske medlemmer af Børne- og Skoleudvalget, at forholdene på skolen var for dårlige og der skulle gøres noget ved det. Bortset fra istandsættelse af fire udendørs toiletter er der ikke sket noget, lyder det fra Jesper Larsen.

Socialdemokratiet har også en ny kandidat i Hareskovby. Matilde Powers har børn på Hareskov Skole og er langt hen ad vejen enig med Jesper Larsen.

- Vi har gode skoler i Furesø. Nogle af landets bedste faktisk, men der er klart områder, hvor vi skal gøre det bedre. Klasselokaler, toiletter og legepladser skal være i orden. Det er afgørende for børnenes trivsel og læring. Jeg har selv to piger på Hareskov skole, og jeg er absolut enig med Jesper i, at der er et efterslæb, vi skal have indhentet, lyder det fra Matilde Powers, som dog ser en god forklaring på efterslæbet.

- I to af Furesøs skoler, Solvangsskolen og Lille Værløse skole, har der de senere år været konstateret PCB-forurening i bygningerne, og kommunen har måtte sætte mere end 100 millioner kroner af til oprensning. Det har været en ærgerlig men nødvendig prioritering, men nu er det tid at løfte vedligeholdelsen på de øvrige skoler, siger Matilde Powers og fortsætter:

- Det er også grunden til, at et enigt byråd i torsdags vedtog, at der i de kommende fire år skal afsættes mere end 260 millioner kroner til renovering, vedligeholdelse og nybyggeri af skoler og daginstitutioner. Socialdemokratiet ønsker en samlet plan for, hvordan behovene på de enkelte skoler imødekommes bedst muligt. For mig er der ingen tvivl om, at Hareskov Skole er en af de skoler, hvor renovering er absolut nødvendig, og som derfor skal prioriteres her og nu.

Jesper Larsen stopper dog ikke kritikken ved Hareskov Skole. Han ser en tydelig tendens til, at de små samfund i Furesø nedprioriteres.

- Jeg har set, hvordan flere og flere ting flyttes til de store byer i Furesø. Vi ser i fodboldklubben, hvordan kunstgræsbanen er blevet syltet. Og nu skal vi undvære 20 procent af fodboldbanerne, fordi der skal være plads til en midlertidig daginstitution. Vi måtte også kæmpe for at bevare FFO 3 i Hareskovby og sådan er det hele tiden, lyder det fra Jesper Larsen, som ser en uheldig tendens.

- Overordnet set er det som om, at vi ikke alle er lige i Furesø. Det hele skal ligge centralt, og de små samfund skal hele tiden kæmpe for at bevare tingene. Vi er hele tiden i vejen for kommunen, og der er konstant konflikter, fordi der ikke er et tillidsforhold, siger Jesper Larsen.

Den udlægning kan Matilde Powers ikke genkende.

- Socialdemokratiet har været blandt initiativtagerne til en kunstgræsbane i Hareskovby. For mig at se er det protesterne fra de lokale naboer til banen, og usikkerheden omkring miljøpåvirkninger, som er de primære årsager til, at banen endnu ikke er etableret. Der er ingen i Socialdemokratiet, som ønsker en centralisering af kommunen. Generelt ønsker partiet at støtte og prioritere de tilbud og aktiviteter, som bliver brugt og skaber stor værdi, siger Matilde Powers.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk