20. juli 2019
I stedet for den tomme ejendom bygges der et botilbud med plads til 6-10 voksne med fysiske og psykiske handicap.Foto: Allan Nørregaard
I stedet for den tomme ejendom bygges der et botilbud med plads til 6-10 voksne med fysiske og psykiske handicap.Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye hjem på vej til handicappede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye hjem på vej til handicappede
Furesø - 13. februar 2019 kl. 06:04
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nu begynder nedrivningen af den gamle købmandsforretning på Syvstjerne Vænge 10, som indtil 2009 husede børnehaven Syvstjernen. I stedet skal der bygges et nyt hjem til voksne med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser.

Her bliver plads til 6-10 borgere, som en del af kommunens plan om at sikre flere gode og lokale botilbud til mennesker med fysiske og psykiske handicap, skriver Furesø Kommune i en pressemeddelelse.

Furesø Kommune køber cirka 70 procent af de anvendte botilbudspladser hos eksterne leverandører, en udgift på omkring 120 millioner kroner årligt. Kommunens egne tilbud er generelt billigere end eksterne tilbud.

Matilde Powers (S), formand for Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv, ser det lokale botilbud som et vigtigt udgangspunkt for en omsorgsfuld og sammenhængende støtte:

- Det er vigtigt for os, at vi har nogle gode tilbud til de furesøborgere, der har særlige behov for hjælp i dagligdagen. De skal kunne leve et så selvstændigt liv som muligt. Dette nye botilbud giver ikke kun mulighed for, at furesøborgere kan få den fornødne støtte, men det betyder også, at de kan blive i deres nærområde tæt på familie, venner og netværk. Det er både godt for deres positive udvikling og styrker deres vej mod et godt og mere selvhjulpent liv, siger hun i pressemeddelelsen.

De gamle bygninger rives i følge kommunen ned i denne uge. De nye beboere vil flytte ind i begyndelsen af 2020. Fælles for de nye beboere vil være, at de alle har behov for støtte og vejledning i hverdagen og støtte til at indgå i sociale fællesskaber. Derfor vil der også være personale fra Furesø Kommune i botilbuddet.

Den 21. februar inviterer Furesø Kommune til informationsmøde om etablering af det nye botilbud. Mødet holdes på rådhuset i Værløse, Stiager 2, kl. 16.30-18. Tilmelding kan ske på furesoe.dk/botilbud.

Matilde Powers opfordrer kommende naboer eller andre interesserede til at kigge forbi:

- Når nye beboere flytter ind på vejen, er det naturligt at være nysgerrige på hvem ens nye naboer bliver. Måske i højere grad når den nye nabo er et botilbud, siger hun.

På mødet kan man høre mere om byggeriet og de kommende beboere, og møde nogle af de medarbejdere, der vil have deres daglige gang på botilbuddet.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede