30. maj 2020
Foto: Anna Bodil Hald.
Foto: Anna Bodil Hald.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyd mælkebøtterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyd mælkebøtterne
Furesø - 30. marts 2020 kl. 20:17
Af Anna Bodil Hald, Værløse Naturgruppe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vilde haver er trendy lige nu. Nogle udsår planter til insekterne. Men naturen byder selv bedst ind lige nu. For om lidt er landskabet og parker gule af mælkebøtter. Mange steder blomstrer de sammen med bellis. Nyd mælkebøtterne og deres mangfoldighed af tilknyttede insekter: Sommerfugle, humlebier, honningbier og biller. Insekterne tiltrækkes af mælkebøtte-blomstens pollen og nektar. Lav blomsterkranse sammen med børn og børnebørn. Når mælkebøtten er afblomstret, muntrer vi os med at tælle kærester, efter at have pustet godt til de mange små faldskærme.

Mælkebøtten har også andre nyttefunktioner, bl.a. som medicinplante og som kaffeerstating. Mælkebøtten kan også bruges i madlavning: Blade i salat og blomster i marmelade. Find gode råd og opskrifter på internettet.

Mange klipper græs her i foråret for at bekæmpe mælkebøttens blomster. Hvorfor bruge en masse tid og penge på at bekæmpe de flotte mælkebøtteblomster? Uanset hvad der gøres i nærområderne, vil der altid flyve mælkebøttefrø i luften. Betragt mælkebøtten som en god forsommerblomst i nærmiljøet i stedet for som ukrudt i haven. Det gør nydelsen større og livet lettere.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?