15. april 2021
Videoen 'Ungeliv på kanten' er udviklet af blandt andet Rudersdal Kommune, Furesø Kommune og de lokale Natteravneforeninger. Pressefoto
Videoen 'Ungeliv på kanten' er udviklet af blandt andet Rudersdal Kommune, Furesø Kommune og de lokale Natteravneforeninger. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny video skal hjælpe forældre og unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny video skal hjælpe forældre og unge

Video skal gøre forældre klar til at tage rus-snak med unge

Furesø - 05. april 2021 kl. 09:01

Et nyt online video-foredrag til forældre med børn i udskoling og på ungdomsuddannelser i Furesø Kommune og Rudersdal Kommune, skal hjælpe forældrene med at få taget snakken om rusmidler, stoffer og alkohol.

Forældre bliver klædt på før den ofte svære teenagesnak om rusmidler. Video-konceptet hedder 'Ungeliv på kanten', og er udviklet af blandt andet Rudersdal Kommune, Furesø Kommune og de lokale Natteravneforeninger.

"Vi har i mange år haft en tradition for at have tæt dialog med forældre til børn i udskolingen, fordi vi ved, at det er i den aldersgruppe, hvor de fleste børn får deres debut med rusmidler, herunder stoffer, alkohol, cigaretter, snus og lattergas. Mange forældre er usikre på, hvordan deres teenagere håndterer mødet med rusmidlerne og har brug for viden, information og hjælp til at guide og støtte deres børn i et ungeliv, hvor rusmidler spiller en vigtig rolle", udtaler Brian Hjermind, som er SSP-konsulent i Rudersdal Kommune og en af initiativtagerne til projektet.

Udsætte debut
Et af de vigtigste mål med videon er at udskyde de unges debutalderen for den unges brug af rusmidler.

"Vi ved, at jo senere de unge går i gang med at drikke alkohol og prøver rusmidler, desto mindre skadelig virkning er der, og risikoen for misbrug og afhængighed falder. Derfor bliver denne video en del af vores forebyggende arbejde, hvor fokus er på at klæde forældrene på med fakta, så de kan hjælpe deres børn med at træffe kvalificerede beslutninger i mødet med rusmidler", fortæller Khalil Ahmed, som er SSP-konsulent i Furesø Kommune og med-stifter af 'Ungeliv på kanten'.

Video-foredraget kan ses allerede nu via dette link: ungelivpaakanten.dk/video-foredrag.Jk

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?